Lome se koplja

Hoće li Stanivuković biti kandidat PDP-a za gradonačelnika?

  • Izvor: ATV
  • 17.02.2024. 19:08

Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banjaluka dobio sam jednoglasnu podršku za obnovu mandata na predstojećim lokalnim izborima, objavio je sinoć Draško Stanivuković.

A danas stiže reakcija, i to od stranačkih kolega.

U zajedničkoj izjavi, potpredsjednici PDP-a Igor Crnadak i Milko Grmuša, navode da će stranački organi, do kraja februara, donijeti odluku o kandidatu za gradonačelnika.

Grmuša za ATV kaže, prvo statut, a onda kandidatura. Ako tako mora i treba, kako je onda moguće da Stanivuković, koji je takođe potpredsjednik stranke, najavljuje kandidaturu, a da ne zna kako stvari funkcionišu. Еvo mu i lekcije.

- Mi smo partija u kojoj se njeguje sloboda govora s tim da gospodin Crnadak i ja, prvo uzmemo malo statut i vidimo da kada nešto pričamo, to ima i neko utemeljenje. Njegova kandidatura za gradonačelnika nije potvrđena. Zna se, kao u svakoj partiji, Glavni odbor potvrđuje sve kandidature, a svaki čovjek ima pravo da želi da bude kandidat - istakao je Grmuša.

Po ovome, Stanivuković je sinoć izrazio želju da bude kandidat. Međutim, on to tako nije napisao. 

- Na sjednici Predsjedništva Gradskog odbora PDP-a Banja Luka dobio sam jednoglasnu podršku za obnovu mandata na predstojećim Lokalnim izborima - poručio je Stanivuković.

Praktično, ovim je potvrdio da je dobio podršku za kandidaturu. Najavio je da će se o tome izjasniti svih 57 mjesnih odbora stranke kao i to, da je uvjeren u apsolutnu podršku. Crnadak i Grmuša glasanje o kandidaturi Stanivukovića nazivaju ''navodno glasanje''. 

- Organi PDP-a će do kraja februara donijeti odluku o kandidatu ove partije za gradonačelnika Banjaluke - naveli su u zajedničkoj izjavi Crnadak i Grmuša.

Takođe, dva potpredsjednika PDP-a navode i da na sinoćnjem sastanku nije bio niko od članova najužeg rukovodstva PDP-a koji su iz Banjaluke. Doduše, naveli su da nije bio ni predsjednik stranke, a bio je. I po tome se vidi da među njima nešto nije u redu jer je očigledno da Crnadak i Grmuša nisu imali pojma da će sastanak biti održan, kao ni ko će tamo biti.

Još su naveli da se trenutno sprovode unutarstranački izbori u Gradskom odboru PDP-a Banjaluka, s obzirom na to da je mandat prethodnog istekao.

S kim je, onda, gradonačelnik Banjaluke sastančio? Čiju je podršku dobio? Šta se dešava u partiji i zašto su dva potpredsjednika ovako reagovala?

Sve to smo htjeli da pitamo Draška Stanivukovića i Branislava Borenovića ali se oni nisu javili na naše pozive. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli (R)

    '''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom' otkriće vam čari turizma i gastronomije širom Republike Srpske i odvešće vas na poznata, manje poznata, pa čak i sasvim nepoznata mjesta.