Ломе се копља

Хоће ли Станивуковић бити кандидат ПДП-а за градоначелника?

  • Извор: АТВ
  • 17.02.2024. 19:08

На сједници Предсједништва Градског одбора ПДП-а Бањалука добио сам једногласну подршку за обнову мандата на предстојећим локалним изборима, објавио је синоћ Драшко Станивуковић.

А данас стиже реакција, и то од страначких колега.

У заједничкој изјави, потпредсједници ПДП-а Игор Црнадак и Милко Грмуша, наводе да ће страначки органи, до краја фебруара, донијети одлуку о кандидату за градоначелника.

Грмуша за АТВ каже, прво статут, а онда кандидатура. Ако тако мора и треба, како је онда могуће да Станивуковић, који је такође потпредсједник странке, најављује кандидатуру, а да не зна како ствари функционишу. Ево му и лекције.

- Ми смо партија у којој се његује слобода говора с тим да господин Црнадак и ја, прво узмемо мало статут и видимо да када нешто причамо, то има и неко утемељење. Његова кандидатура за градоначелника није потврђена. Зна се, као у свакој партији, Главни одбор потврђује све кандидатуре, а сваки човјек има право да жели да буде кандидат - истакао је Грмуша.

По овоме, Станивуковић је синоћ изразио жељу да буде кандидат. Међутим, он то тако није написао. 

- На сједници Предсједништва Градског одбора ПДП-а Бања Лука добио сам једногласну подршку за обнову мандата на предстојећим Локалним изборима - поручио је Станивуковић.

Практично, овим је потврдио да је добио подршку за кандидатуру. Најавио је да ће се о томе изјаснити свих 57 мјесних одбора странке као и то, да је увјерен у апсолутну подршку. Црнадак и Грмуша гласање о кандидатури Станивуковића називају ''наводно гласање''. 

- Органи ПДП-а ће до краја фебруара донијети одлуку о кандидату ове партије за градоначелника Бањалуке - навели су у заједничкој изјави Црнадак и Грмуша.

Такође, два потпредсједника ПДП-а наводе и да на синоћњем састанку није био нико од чланова најужег руководства ПДП-а који су из Бањалуке. Додуше, навели су да није био ни предсједник странке, а био је. И по томе се види да међу њима нешто није у реду јер је очигледно да Црнадак и Грмуша нису имали појма да ће састанак бити одржан, као ни ко ће тамо бити.

Још су навели да се тренутно спроводе унутарстраначки избори у Градском одбору ПДП-а Бањалука, с обзиром на то да је мандат претходног истекао.

С ким је, онда, градоначелник Бањалуке састанчио? Чију је подршку добио? Шта се дешава у партији и зашто су два потпредсједника овако реаговала?

Све то смо хтјели да питамо Драшка Станивуковића и Бранислава Бореновића али се они нису јавили на наше позиве. 

Пратите нас и путем Вибера