Odbornik SP u banjalučkoj skupštini

Milošević: Šargovačka ulica primjer dobre saradnje

  • 05.03.2019. 14:56

Odbornik Socijalističke partije u Skupštini grada Banjaluka Darko Milošević kaže da je centralna saobraćajnica u banjalučkom naselju Šargovac, čija izgradnja počinje sljedeće sedmice, jedan od najznačajnijih saobraćajnih projekata u Banjaluci u 2019. godini, koji će mnogo značiti kako mještanima Šargovca tako i svim građanima Banjaluke.

"Izgradnja ove saobraćajnice je jedan od prioriteta grada i svakako smo zadovoljni što će sljedeće sedmice početi radovi. Sredstva za izgradnju je obezbijedila Vlada Republike Srpske na inicijativu Gradskog odbora Socijalističke partije, a grad Banjaluka je obezbijedio sve uslove za izgradnju. Radi se o saobraćajnici širine šest metara, sa trotoarima, fekalnom i oborinskom kanalizacijom, uličnom rasvjetom i dva nova autobuska stajališta. Osim boljih uslova za dovijanje saobraćaja i bolje povezanosti Šargovca sa gradom, takođe će biti unaprijeđena bezbjednost učesnika u saobraćaju. Ovo je takođe i poruka da dobrom saradnjom građana, republičkih i gradskih vlasti može mnogo da se uradi. U ovom konkretnom slučaju, rješava se višedeceniijski problem ovog dijela grada, što je za svaku pohvalu, a nadam se da će u što skorijem vremenu grad naći sredstva i za nastavak gradnje ove saobraćajnice", kaže Milošević. 

Vrijednost projekta čija izgradnja kreće sljedeće sedmice je 945.000 maraka, a u pitanju je moderna saobraćajnica u dužini od 900 metara. 

Izvođač radova na izgradnju saobraćajnice u Šargovcu je "Građenje Đurić", a rok za završetak radova je 180 dana.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 19:40 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.