Paprikovac

Negledljivo ruglo u Banjaluci: Smeće na svakom koraku

  • Izvor: ATV
  • 06.11.2023. 12:16

Mještani u Romanijskoj ulici u banjalučkom naselju Paprikovac/Mjesec ne mogu da prođu ulicom od smeća i parkiranih automobila, a niko od nadležnih ovaj problem ne rješava.

Kazala je to ispred mještana Romanijske ulice Dragana Orlović.

"U cijelom naselju nalazi se samo pet kontejnera u koji smeće odlažu svi stanari stambenog dijela ove ulice, domaćinstva iz okolnih kuća, a sada i stanari iz nove zgrade koja je nedavno sagrađena, a koju vidite na fotografijama u prilogu iza prepunih kontejnera. To je znači još 68 novih domaćinstava na isti broj kontejnera", kazala je Orlovićeva.

Dovoljan je, kako kaže, i manji vjetar da smeće razbaca okolo, jer su kontejneri na ovoliki broj stanara i više nego nedovoljni.

"Smeće je svuda - po trotorarima, ulici, oko kontejnera. Radnici 'Čistoće' isprazne kontejnere, ali razbacano smeće nikada ne pokupe okolo po nasellju, što takođe vidite na dostavljenim fotografijama. Sramota je da građani u ovakvim uslovima žive. Posebno jer ovdje stanuju uglavnom mladi bračni parovi sa malom djecom", rekla je Orlovićeva.

Istakla je da su se nekoliko puta obraćali nadležnim službama, ali ništa po tom pitanju nije riješeno.

"Naselje nam se pretvorilo u deponiju! I svakog dana je sve gore. I da se organizujemo i sami očistimo tortoare i dvorište ispred zgrada (što smo radili nekoliko puta), problem nije trajno riješen, jer smeće se sa svih strana i dalje odlaže u ovih pet kontejnera i razbacuje okolo", zaključila je Orlovićeva.


Drugi problem je, kako dodaje, parking a parkiranje je postalo prav lutrija.

"Zgrada koja je nedavno nikla u našem naselju, ili bolje rečeno, vlasnik kompleksa zgrada koje su sagrađene, nije za svoje stanare obezbijedio dovoljno parking prostora. Parikranje je sada postalo prava lutrija", rekla je Orlovićeva.

Ukoliko neko ne vjeruje u sve ovo, kako kaža, može da obiđe  ovu ulicu i naselje iza 16 časova, bilo koji dan u sedmici.

"Ukoliko budete mogli proći od smeća i parkiranih automobila, uvjerićete se i sami.  Nekada smo molili nadležne institucije da u ovom naselju bude izgrađeno dječije igralište. To se nikada se nije desilo. Umjesto toga dobili smo deponiju pred vratima i trotoare zatrpane parkiranim automobilima.  Molim da se ovi problemi što prije riješe, kako ne bismo bili promorani da preuzimamo radikalnije mjere", rekla je Orlovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
  • 18:20 Serija: Ljubavni zalogaji (12+) (R)

    Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.