Паприковац

Негледљиво ругло у Бањалуци: Смеће на сваком кораку

  • Извор: АТВ
  • 06.11.2023. 12:16

Мјештани у Романијској улици у бањалучком насељу Паприковац/Мјесец не могу да прођу улицом од смећа и паркираних аутомобила, а нико од надлежних овај проблем не рјешава.

Казала је то испред мјештана Романијске улице Драгана Орловић.

"У цијелом насељу налази се само пет контејнера у који смеће одлажу сви станари стамбеног дијела ове улице, домаћинства из околних кућа, а сада и станари из нове зграде која је недавно саграђена, а коју видите на фотографијама у прилогу иза препуних контејнера. То је значи још 68 нових домаћинстава на исти број контејнера", казала је Орловићева.

Довољан је, како каже, и мањи вјетар да смеће разбаца около, јер су контејнери на оволики број станара и више него недовољни.

"Смеће је свуда - по троторарима, улици, око контејнера. Радници 'Чистоће' испразне контејнере, али разбацано смеће никада не покупе около по населљу, што такође видите на достављеним фотографијама. Срамота је да грађани у оваквим условима живе. Посебно јер овдје станују углавном млади брачни парови са малом дјецом", рекла је Орловићева.

Истакла је да су се неколико пута обраћали надлежним службама, али ништа по том питању није ријешено.

"Насеље нам се претворило у депонију! И сваког дана је све горе. И да се организујемо и сами очистимо тортоаре и двориште испред зграда (што смо радили неколико пута), проблем није трајно ријешен, јер смеће се са свих страна и даље одлаже у ових пет контејнера и разбацује около", закључила је Орловићева.


Други проблем је, како додаје, паркинг а паркирање је постало прав лутрија.

"Зграда која је недавно никла у нашем насељу, или боље речено, власник комплекса зграда које су саграђене, није за своје станаре обезбиједио довољно паркинг простора. Парикрање је сада постало права лутрија", рекла је Орловићева.

Уколико неко не вјерује у све ово, како кажа, може да обиђе  ову улицу и насеље иза 16 часова, било који дан у седмици.

"Уколико будете могли проћи од смећа и паркираних аутомобила, увјерићете се и сами.  Некада смо молили надлежне институције да у овом насељу буде изграђено дјечије игралиште. То се никада се није десило. Умјесто тога добили смо депонију пред вратима и тротоаре затрпане паркираним аутомобилима.  Молим да се ови проблеми што прије ријеше, како не бисмо били проморани да преузимамо радикалније мјере", рекла је Орловићева.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм