Osuda nasilja

Oglasilo se Ministarstvo o nasilju ispred banjalučke škole

  • Izvor: ATV
  • 07.03.2024. 09:34

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske osudilo je slučaj vršnjačkog nasilja na autobuskom stajalištu ispred banjalučke škole "Sveti Sava".

"U skladu sa Protokolom o postupanju u slučajevima vršnjačkog nasilja u školama, škola je informisala Ministarstvo o nemilom događaju i preduzela sve druge potrebne aktivnosti definisane ovim dokumentom. Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske čini sve napore da se takvi incidenti adekvatno sankcionišu, te da osnaži kapacitete škola da preventivno djeluju kako bi se obezbijedilo sigurno okruženje za sve učenike i nastavnike u školama u Republici Srpskoj", saopšteno je iz Ministarstva.

Podsjetili su na Program mjera za jačanje bezbjednosti i sprečavanje nasilja u školama i đačkim domovima u Republici, koji je usvojen prošle godine, kao važan instrument u borbi protiv nasilja i za promociju  sigurnog i zdravog školskog okruženja.


Ford sletio sa puta, dvoje povrijeđenih

Ford sletio sa puta, dvoje povrijeđenih

"Kroz obrazovne programe, radionice, vannastavne aktivnosti i primjenu nulte tolerancije na nasilje, važno je isticati ključne vrijednosti kao što su poštovanje u našim školama, drugarstvo, empatija i razumijevanje. Poštovanje prema drugima je osnovni princip koji treba da se njeguje u svim aspektima školskog života, jer se tako stvara osnova za zdrave međusobne odnose zasnovane na razumijevanju i podršci", zaključuje se u saopštenju.

Podsjećamo, slučaj vršnjačkog nasilja uznemirio je prije nekoliko dana Banjalučane. Do nasilja je došlo kada je jedan učenik na autobuskom stajalištu ispred škole udario druga iz razreda.

Direktor škole kasnije je rekao da je učenik od ranije poznat po lošem ponašanju i najavio njegovo prebacivanje u drugu školu.

Pratite nas i putem Vibera

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Na ivici terena (R)

    ''Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević i u novoj sezoni emisije 'Na ivici terena' upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 13:30 Еmisija: Еnergo klub (R)

    ''Gdje na jednom mjestu dobiti informacije iz energetike, kako globalne, a tako i domaće?

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.