Осуда насиља

Огласило се Министарство о насиљу испред бањалучке школе

  • Извор: АТВ
  • 07.03.2024. 09:34

Министарство просвјете и културе Републике Српске осудило је случај вршњачког насиља на аутобуском стајалишту испред бањалучке школе "Свети Сава".

"У складу са Протоколом о поступању у случајевима вршњачког насиља у школама, школа је информисала Министарство о немилом догађају и предузела све друге потребне активности дефинисане овим документом. Министарство просвјете и културе Републике Српске чини све напоре да се такви инциденти адекватно санкционишу, те да оснажи капацитете школа да превентивно дјелују како би се обезбиједило сигурно окружење за све ученике и наставнике у школама у Републици Српској", саопштено је из Министарства.

Подсјетили су на Програм мјера за јачање безбједности и спречавање насиља у школама и ђачким домовима у Републици, који је усвојен прошле године, као важан инструмент у борби против насиља и за промоцију  сигурног и здравог школског окружења.


Форд слетио са пута, двоје повријеђених

Форд слетио са пута, двоје повријеђених

"Кроз образовне програме, радионице, ваннаставне активности и примјену нулте толеранције на насиље, важно је истицати кључне вриједности као што су поштовање у нашим школама, другарство, емпатија и разумијевање. Поштовање према другима је основни принцип који треба да се његује у свим аспектима школског живота, јер се тако ствара основа за здраве међусобне односе засноване на разумијевању и подршци", закључује се у саопштењу.

Подсјећамо, случај вршњачког насиља узнемирио је прије неколико дана Бањалучане. До насиља је дошло када је један ученик на аутобуском стајалишту испред школе ударио друга из разреда.

Директор школе касније је рекао да је ученик од раније познат по лошем понашању и најавио његово пребацивање у другу школу.

Пратите нас и путем Вибера

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.

  • 11:40 Телетрговина

    Телетрговина