Nema kvoruma

Ponovo prekinuta sjednica Skupštine grada Banjaluka

  • Izvor: ATV
  • 28.02.2024. 19:20

Propao je još jedan nastavak sjednice Skupštine grada Banjaluka. I ovaj put nije bilo kvoruma.

U zakazano vrijeme u devet časova pojavilo se tek deset odbornika. Poslije akademskih 15 minuta, pa i cijelog školskog časa, drugi odbornici nisu našli za shodno da ispune svoju obavezu. 

Iz SNSD-a kažu da ovdje očigledno dolazi i odlazi ko kada hoće i da nije prvi put da se nešto ovako dešava. 

"Ja mislim da je vrijeme da se ova skupština raspusti, ne znam da li postoje ikakvi zakonski osnovi za to, ovdje sjedi veći dio osoba koje očigledno ne interesuje Banjaluka, ne interesuju građani Banjaluke, ne interesuju problemi koje ima ovaj grad i očigledno je da neki odbornici nisu spremni da rješavaju takve probleme“, rekao je šef Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini grada Banjaluka Dragoslav Topić. 

Iako je na jednoj od prethodnih sjednica izglasano da se kvorum smanji sa 16 na 11, ni to, izgleda nije dovoljno. 

Sramotno, debelo su plaćeni za to, tako odbornici komentarišu ponašanje svojih kolega. Zbog neodgovornosti, kažu, najviše trpe Banjalučani. 

"Sramota je, treba njih pitati pojedinačno, na kraju trebamo početi neki vid evidencije ko dolazi ko ne dolazi. Nekih 1.100, 1.200 maraka u prosjeku je na mjesečnom nivou ovdje, mi smo plaćeni za to i više me ne zanima niko da ga pravdam“, rekao je odbornik pokreta "BL zove“ u Skupštini grada Banjaluka Saša Lazić. 

"Građani Banjaluke nemaju danas besplatan javni prevoz kada su u pitanju penzioneri, da nemaju za 80 feninga jeftiniji javni prevoz da je usvojen dnevni red, ali isto tako nemamo ni povećanje subvencija za boravak u privatnim predškolskim ustanovama“, kaže gradski menadžer Bojan Kresojević.

Nakon jučerašnjeg cjelodnevnog zasjedanja gdje je usvojen dnevni red i završena diskusija po dvije tačke dnevnog reda, danas su odbornici trebali da raspravljaju o gorućem problemu -vodosnabdijevanju na Manjači. Nakon što je danas sjednica otkazana, kada će biti sljedeći pokušaj nije poznato. 

Pratite nas i putem Vibera