Нема кворума

Поново прекинута сједница Скупштине града Бањалука

  • Извор: АТВ
  • 28.02.2024. 19:20

Пропао је још један наставак сједнице Скупштине града Бањалука. И овај пут није било кворума.

У заказано вријеме у девет часова појавило се тек десет одборника. Послије академских 15 минута, па и цијелог школског часа, други одборници нису нашли за сходно да испуне своју обавезу. 

Из СНСД-а кажу да овдје очигледно долази и одлази ко када хоће и да није први пут да се нешто овако дешава. 

"Ја мислим да је вријеме да се ова скупштина распусти, не знам да ли постоје икакви законски основи за то, овдје сједи већи дио особа које очигледно не интересује Бањалука, не интересују грађани Бањалуке, не интересују проблеми које има овај град и очигледно је да неки одборници нису спремни да рјешавају такве проблеме“, рекао је шеф Клуба одборника СНСД-а у Скупштини града Бањалука Драгослав Топић. 

Иако је на једној од претходних сједница изгласано да се кворум смањи са 16 на 11, ни то, изгледа није довољно. 

Срамотно, дебело су плаћени за то, тако одборници коментаришу понашање својих колега. Због неодговорности, кажу, највише трпе Бањалучани. 

"Срамота је, треба њих питати појединачно, на крају требамо почети неки вид евиденције ко долази ко не долази. Неких 1.100, 1.200 марака у просјеку је на мјесечном нивоу овдје, ми смо плаћени за то и више ме не занима нико да га правдам“, рекао је одборник покрета "БЛ зове“ у Скупштини града Бањалука Саша Лазић. 

"Грађани Бањалуке немају данас бесплатан јавни превоз када су у питању пензионери, да немају за 80 фенинга јефтинији јавни превоз да је усвојен дневни ред, али исто тако немамо ни повећање субвенција за боравак у приватним предшколским установама“, каже градски менаџер Бојан Кресојевић.

Након јучерашњег цјелодневног засједања гдје је усвојен дневни ред и завршена дискусија по двије тачке дневног реда, данас су одборници требали да расправљају о горућем проблему -водоснабдијевању на Мањачи. Након што је данас сједница отказана, када ће бити сљедећи покушај није познато. 

Пратите нас и путем Вибера