Cjelodnevna drama

Ponovo prekinuta vanredna sjednica banjalučke Skupštine

  • Izvor: Agencije
  • 01.02.2024. 18:32

Nastavak 15. vanredne sjednice Skupštine grada Banjaluka, na kojoj su odbornici trebali raspravljati o rebalansu budžeta za 2023. godinu, večeras je ponovo prekinuta zbog nedostatka kvoruma. Ovo je već peti put.

Predsjednik Skupštine Ljubo Ninković rekao je da je za aktuelnu situaciju kriv gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

"Kada je vidio da zaista ne može doći do glasanja i da neće dobiti nikakvu podršku za rebalans, onda je svoje odbornike iz Kluba poslao kući i konstatovali smo da nemamo potreban kvorum za odlučivanje", rekao je Ninković.

Stanivuković je rekao da neće odustati od borbe da Banjaluka dobije rebalans, koji je neophodan za rješavanje tekućih pitanja na koja čeka 6.000 građana, saopšteno je iz Uprave grada Banjaluka.

Ninković je ranije odlučio je da glasanje o nastavku vanredne sjednice gradskog parlamenta odgodi i zakaže danas nakon konsultacija jer je nakon duge pauze došlo 13 odbornika, a za glasanje je potrebno 16. Ninković je u obraćanju odbornicima rekao da se to mora danas završiti i odlučio da glasanje zakaže oko 17.30 časova, nakon konsultacija.

U 18 časova na sjednici se pojavilo 12 odbornika, što nije bilo dovoljno za glasanje.

Podsjećamo, na zasjedanju 11. januara odbornici Skupštine grada izglasali su Prijedlog odluke o realokaciji budžetskih sredstava u javnim ustanovama, a sjednica je prekinuta u toku rasprave o rebalansu budžeta za 2023. godinu.

Nastavak je bio zakazan za naredni dan, 12. januara, ali sjednica nije održana jer nije bilo potrebnog kvoruma, kojeg nije bilo ni 17. januara za kada je bio zakazan nastavak ovog zasjedanja.

Pratite nas i putem Vibera