ATV jutro

Produženi vikend za dvoje u Banjaluci 400 evra? TO: Pretjerano

  • Izvor: ATV
  • 12.02.2024. 12:18

Banjaluka se našla u izboru jednog evropskog portala na spisku turističkih destinacija u kojima možete posjetiti atraktivne i zanimljive lokacije a, prema njihovoj računici, za produženi vikend za dvije osobe biće potrebno izdvojiti oko 400 evra, odnosno nešto manje od 800 KM iz Turističke organizacije Banjaluka kažu da to baš i nije realno.

"To je pretjerano. Gledajući listu, Beograd i Prag su ispred nas - to je pretjerano. U Banjaluci se može proći i mnogo jeftinije. Stan na dan u Banjaluci možete naći za nekih pedeset KM. Za dvoje ljudi može se proći u pola cijene da se ne štedi u odnosu na to što je objavio taj portal“, kaže portparol Turističke organizacije Banjaluka Branka Branković.

Kako je rekla, u Banjaluci se sve atrakcije mogu posjetiti potpuno besplatno - Kastel, manastiri, crkve, neke popularne ulice.

Kada se uzmu u obzir cijene u svijetu jasno je da je Banjaluka daleko jeftinija od svih ostalih, poručuje Branković.

Ona dodaje da Banjaluka već deset godina nije sezonska destinacija.

"Svaki mjesec Banjaluka bilježi tendenciju rasta dolazaka i noćenja. Slobodno možemo reći da Banjaluka sve i jedan mjesec u godini bilježi posjećenost a to govore i statistički pokazatelji. Kada je u pitanju turizam u Banjaluci nisu bitni mjeseci i period godine nego manifestacije. Mislim da je to ono nešto što doprinosi povećanju statistike u Banjaluci i možemo da svjedočimo velikom broju gostiju iz raznih zemalja“, kaže ona.

Pratite nas i putem Vibera