Samohrani otac i civilni invalid uputio otvoreno pismo gradonačelniku: Uskratio mi je i socijalna davanja

  • Izvor: BanjalučkePriče.net
  • 17.01.2024. 19:41

Nakon smrti supruge, koja je bila borac Republike Srpske, Aleksandar Pajić samohrani otac i civilni invalid uputio je pismo prvom čovjeku grada Drašku Stanivukoviću navodeći poteškoće sa kojima se on i njegov sin svakodnevno suočavaju zbog maćehinskog odnosa grada prema njima.

Pored toga što je korisnih socijalnih davanja, Pajić ima i sina od 16 godina, koji uredno plaća kartu gradskog prevoza jer i pored silnih poteškoća nema pravo na besplatnu kartu. Da stvar bude gora, sada mu kasni i pomoć od strane Centra za socijalni rad, a koji je krivicom gradonačelnika ostao bez sredstava. 

Njegovo obraćanje pročitajte u nastavku:

"Obraćam se lično gradonačelniku Drašku Stanivukoviću.

Obraćam vam se s kritikom zbog situacije u Gradskoj upravi. S obzirom na vaša predizborna obećanja o poboljšanju života građana, želim ukazati na probleme koje sam iskusio kao samohrani roditelj i civilni invalid.

Nakon smrti supruge, zatražio sam jednokratnu novčanu pomoć, koju ste, nažalost, odbili zbog navodnog nedostatka sredstava. Isto tako, suočeni smo s nedostatkom isplata socijalnih primanja osobama i djeci sa invaliditetom, srednjoškolce i studente koji nemaju stipendije. Gradskoj Upravi nedostaje transparentnost i organizacija, a vaši saradnici ne pružaju odgovore ili pomoć. Mi korisnici socijalnih davanja zvali smo više puta GU i tražili smo informacije o isplati, ali većinom nismo dobili odgovorili nam se niko nije javio.

Najoštrije osuđujem praksu da osobe i djeca s invaliditetom dolaze po svoja zakonska prava na -10 stepeni ispred Gradske Uprave. Banja Luka, iako sada ulažete u infrastrukturne projekte, kružne tokove, nove jednosmjerne ulice itd., suočava se s problemima smeća i čistoće. Banja Luka nikada nije bila prljavija.

Na kraju, postavljam pitanje vezano uz prava mog sina, koji, iako ima penziju od preminule majke, koja je bila Borac Republike Srpske i koja je branila Republiku Srpsku, rodjena je 1974 godine a preminula je 25.02 2023 godine u Banja Luci i sahranjena je u Banja Luci. Moj sin nema pravo na besplatnu autobusku kartu, a također je i đak, moj sin je rodjen 21.05.2007 godine. Očekujem odgovor i nadam se da ćete razmotriti potrebe običnih građana.

Dodatno, želim istaknuti da sam deset godina uzastopno radio 7. i 8. marta na trgu, prodavao cvijeće, a nikada me nitko nije dirao dok nisu došli vaši saradnici na čelu s Sinišom Strbcem, načelnikom komunalne policije, koji mi je napisao kaznu. Uredno sam je platio, ali sada vam kažem da ću ponovno raditi na trgu 7. i 8. marta. Ako mi napišete kazne, više ih neću plaćati, već ću tražiti pravdu putem suda. Želim samo raditi kako bih prehranio sebe i svoje dijete, jer vi i pojedinci u Gradskoj Upravi očigledno ne dajete pažnju običnim ljudima.

Također, želim dodati da ste dolazili na Šibove i obećavali stvari koje niste ispunili, a Tanja Palačković, iako puna mržnje i neistina, troši značajna sredstva iz budžeta građana, samo na platu za 4 godine potrošeno je oko 60 hiljada maraka na njenu platu, a i ona je obećavala svaša. I ona je takođe dolazila sa vama u naselje Šibovi u toku predizborne kampanje za gradonačelnika, i još da dodam da su vam zabranili okupljanje u naselju Šibovi ( na javnoj površini i reagovala je i policija ), ali ste na kraju napravili skup zahvaljujući jednom čovjeku, i dobićete taj papir uz ovo pismo.

Da budete upućeni u sve, da ne bi rekli da nešto nije istina", napisao je Aleksandar Pajić. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program