Самохрани отац и цивилни инвалид упутио отворено писмо градоначелнику: Ускратио ми је и социјална давања

  • Извор: БањалучкеПриче.нет
  • 17.01.2024. 19:41

Након смрти супруге, која је била борац Републике Српске, Александар Пајић самохрани отац и цивилни инвалид упутио је писмо првом човјеку града Драшку Станивуковићу наводећи потешкоће са којима се он и његов син свакодневно суочавају због маћехинског односа града према њима.

Поред тога што је корисних социјалних давања, Пајић има и сина од 16 година, који уредно плаћа карту градског превоза јер и поред силних потешкоћа нема право на бесплатну карту. Да ствар буде гора, сада му касни и помоћ од стране Центра за социјални рад, а који је кривицом градоначелника остао без средстава. 

Његово обраћање прочитајте у наставку:

"Обраћам се лично градоначелнику Драшку Станивуковићу.

Обраћам вам се с критиком због ситуације у Градској управи. С обзиром на ваша предизборна обећања о побољшању живота грађана, желим указати на проблеме које сам искусио као самохрани родитељ и цивилни инвалид.

Након смрти супруге, затражио сам једнократну новчану помоћ, коју сте, нажалост, одбили због наводног недостатка средстава. Исто тако, суочени смо с недостатком исплата социјалних примања особама и дјеци са инвалидитетом, средњошколце и студенте који немају стипендије. Градској Управи недостаје транспарентност и организација, а ваши сарадници не пружају одговоре или помоћ. Ми корисници социјалних давања звали смо више пута ГУ и тражили смо информације о исплати, али већином нисмо добили одговорили нам се нико није јавио.

Најоштрије осуђујем праксу да особе и дјеца с инвалидитетом долазе по своја законска права на -10 степени испред Градске Управе. Бања Лука, иако сада улажете у инфраструктурне пројекте, кружне токове, нове једносмјерне улице итд., суочава се с проблемима смећа и чистоће. Бања Лука никада није била прљавија.

На крају, постављам питање везано уз права мог сина, који, иако има пензију од преминуле мајке, која је била Борац Републике Српске и која је бранила Републику Српску, родјена је 1974 године а преминула је 25.02 2023 године у Бања Луци и сахрањена је у Бања Луци. Мој син нема право на бесплатну аутобуску карту, а такођер је и ђак, мој син је родјен 21.05.2007 године. Очекујем одговор и надам се да ћете размотрити потребе обичних грађана.

Додатно, желим истакнути да сам десет година узастопно радио 7. и 8. марта на тргу, продавао цвијеће, а никада ме нитко није дирао док нису дошли ваши сарадници на челу с Синишом Стрбцем, начелником комуналне полиције, који ми је написао казну. Уредно сам је платио, али сада вам кажем да ћу поновно радити на тргу 7. и 8. марта. Ако ми напишете казне, више их нећу плаћати, већ ћу тражити правду путем суда. Желим само радити како бих прехранио себе и своје дијете, јер ви и појединци у Градској Управи очигледно не дајете пажњу обичним људима.

Такођер, желим додати да сте долазили на Шибове и обећавали ствари које нисте испунили, а Тања Палачковић, иако пуна мржње и неистина, троши значајна средства из буџета грађана, само на плату за 4 године потрошено је око 60 хиљада марака на њену плату, а и она је обећавала сваша. И она је такође долазила са вама у насеље Шибови у току предизборне кампање за градоначелника, и још да додам да су вам забранили окупљање у насељу Шибови ( на јавној површини и реаговала је и полиција ), али сте на крају направили скуп захваљујући једном човјеку, и добићете тај папир уз ово писмо.

Да будете упућени у све, да не би рекли да нешто није истина", написао је Александар Пајић. 

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+)

    Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.