Obračun u Banjaluci

Stanivuković bi Ninkovića pod konjsku zadnjicu

  • Izvor: ATV
  • 11.03.2024. 19:06

Raskrsnica kod Еkvatora je nelegalna, kaže Ljubo Ninković, optužujući Draška Stanivukovića. Gradonačelnik odgovara da je predsjednik Gradske skupštine politička štetočina. I ovim se nastavlja banjalučka sapunica koja je odavno prerasla i najnevjerovatnije zaplete svih španskih serija koje su ovdje mogle da se gledaju.

Jedan od glavnih aktera, Ninković, danas kaže da je, po ko zna koji put, potvrđeno da gradonačelnik Banjaluke projekte radi bez potrebne dokumentacije i mimo regulacionih planova. 

"Tvrdimo da ovo nije u skladu sa zakonom, da je ovo nelegalno, da ovo ne može ovako da se gradi, da ne treba mimo propisa, regulacionih planova i svih drugih zakona koji tretiraju ovu oblast da se tako gradi, DS je ipak postupio drugačije, nastavio sa izgradnjom i pored onog upozorenja republičkog inspektorata", kaže Ljubo Ninković, predsjednik Skupštine grada Banjaluka.

Zakoni važe za sve a to Stanivuković, izgleda, često zaboravlja - ovo su mu poručili Banjalučani okupljeni na kružnoj raskrsnici koja ne prestaje da zbunjuje vozače. 

Stanivuković je, do sada, nebrojeno puta pokazao da ne voli kada neko kritikuje njegov rad. Kritike sa takozvanog kružnog toka su ga, izgleda, posebno pogodile jer je se neko drznuo da kaže da njegova saobraćajna revolucija ne valja. Zato je krenuo da vrijeđa. Nema šta nije izgovorio Ljubi Ninkoviću. 

"Ja pitam te političke štetočine, šta je sa glavom? Izigrava klovna, političkog majmuna, koji se samo pentra po kružnim tokovima i gleda gdje šta da poruši. I danas je na Еkvatoru, voimja oca i sina", kaže gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković. 

A onda je otišao i korak dalje, jer se ponašao kao uvrijeđeno dijete. Ima i plan nakon postavljanja spomenika Tvrtku Kotromaniću.

"Jedva čekam da tu postavimo statuu konja jer s takvom politikom on može samo iza njegove zadnjice da čučne i da priča", poručio je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Ovo nije moglo da ostane bez odgovora. 

"Mislim da je svima jasno da sam dječaku uzeo igračku iz ruku pa se ozbiljno rasplakao", poručio je Ljubo Ninković.

Mora mu se stati na rep, dodaje Ninković koji još traži da institucije nastave da rade svoj posao, kao što je i oduzimanje dozvole zbog nelegalnog saobraćajnog toka jer se ono kružnim nazvati ne može. Sudeći prema svemu što se danas čulo i vidjelo, može se očekivati da se banjalučka sapunica dodatno zapetlja. Da li će se otpetljati do oktobarskih izbora, teško je procijeniti. Do tada, gledanost će sigurno imati.

Pratite nas i putem Vibera