Banjaluka

Višković i Vučević posjetili novoizgrađenu školu u banjalučkom naselju Ada

  • Izvor: ATV
  • 24.04.2024. 18:32

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković i mandatar za sastav Vlade Srbije Miloš Vučević posjetili su danas novoizgrađenu Osnovnu školu "Vuk Stefanović Karadžić" u banjalučkom naselju Ada.

Događaju prisustvuje i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković.

Republika Srbija je poklonila novčana sredstva za izgradnju objekta škole. U pitanju je devetorazredna područna škola.

Višković je rekao da je Dan grada najbolji povod da se nađu u jednom objektu koji treba da obrazuje i vaspitava našu djecu.

„Ovakve i slične donacije imamo širom Republike Srpske. Skoro da nema nijednog mjesta u Srpskoj a da nema neku donaciju Vlade Republike Srbije i naša velika zahvalnost na tome. Bitno je da imate vašeg starijeg brata koji će u datom momentu da vam se nađe i da vam pritekne u pomoć“, izjavio je Višković, dodavši da će zajedno sa Gradom graditi novu školu i na Paprikovcu.

Vučević je iskazao sreću, ponos i zadovoljstvo što je danas u Banjaluci, čestitavši svim građanima Dan grada i 79 godina slobode.

„Svi mi, bez obzira sa koje strane rijeke Drine dolazimo, doživljavamo Banjaluku kao naš grad. Lijep povod da posjetimo školu Vuk Stefanović Karadžić i da se još jednom uvjerimo da će Srbija biti uz Republiku Srpsku i nastavićemo da zajednički radimo na najvažnijim projektima koji poboljšavaju kvalitet života građana“, izjavio je Vučević novinarima.

On je rekao da je Banjaluka sada grad u punom smislu te riječi, te je dodao da je prioritet svih da ljudi ostaju na ovim prostorima i da bude što više djece.

Stanivuković je ovom prilikom izjavio da je ovo najljepši način da se obilježi Dan grada.

„Želim da se zahvalim ministru u Vladi Srbije gospodinu Vučeviću i našem predsjedniku Vlade gospodinu Viškoviću kao i svima koji su ovdje danas sa nama. veličanstveno je vidjeti jednu ovakvu školu u naselju Ada, prije sedam, osam mjeseci ova škola je otvorila svoja vrata. Ovo je velelepan objekat koji se prostire na više od 2.000 metara kvadratnih i najsavremenija je škola u Srpskoj“, rekao je gradonačelnik Banjaluke.

Zvaničnici će nakon posjete školi prisustvovati i svečanoj akademiji povodom Dana grada Banjaluka. 

Ključ grada sa Poveljom "Počasni građanin grada Banjaluka", povodom obilježavanja 22. aprila - Dana grada, dobijaju Miloš Vučević, ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, te posthumno general Momir Talić.

Pratite nas i putem Vibera