Vrbanja: Kanalizacija za Đurđevdansku ulicu

  • 29.06.2020. 12:36

U Đurđevdanskoj ulici danas je počela izgradnja kanalizacione mreže, jednog od više projekata iz ove oblasti koje će u narednim mjesecima biti relizovani na području naselja Vrbanja.

Poslije završetka projekta vodosnabdijevanja gornje visinske zone Zelenog vira, koji takođe pripada ovoj mjesnoj zajednici, sada smo u fazi početka nekoliko projekata kanalizacije, što su dugogodišnji zahtjevi mještana ovog naselja – istakao je gradonačelnik Igor Radojičić, koji je danas obišao ovu ulicu.
On je najavio još dva projekta izgradnje kanalizacije u Vrbanji, i to u ulicama Mis Adeline Irbi i Carigradskoj.

Vrijednost ova dva projekta je oko 250.000 KM i nalaze se u investicionom bloku „Voda 2“, za koji je u toku javna nabavka – istakao je Radojičić.
Sredstva za izgradnju kanalizacije u Đurđevdanskoj ulici obezbjedio je Sekretarijat za raseljena lica i migracije RS, i to kroz finansiranje projekata infrastrukture u povratničkim kao i naseljima gdje postoje interno raseljena lica.

Nastavićemo i dalje raditi ove infrastrukturne projekte sa Gradom Banja Luka kako u povratničkim, tako i u naseljima sa interno raseljenim licima – kazao je Marko Aćić, direktor Sekretarijata i najavio da će uskoro početi gradnja još jedne zgrade od 50 stanova iz projekta socijalnog stanovanja u naselju Ada.
Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Vrbanja Dušan Janjić izrazio je zahvalnost zbog najavljenih projekata na području ovog naselja.

Od 2012. godine do danas, u izgradnju javne infrastrukture na području Vrbanje uloženo je oko 4,7 miliona KM – kazao je Janjić i dodao da je u tom periodu asfaltirano 27 ulica u naselju, te riješeno vodosnabdijevanje svih domaćinstava.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 14:15 Serija: Ko te šiša (R) (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.