Naselje Ada

Za izbjegle i raseljene 50 stanova, prisustvovali Cvijanović i Dodik

  • Izvor: RTRS
  • 28.03.2023. 11:24

Ključevi 50 stanova za izbjegla i raseljena lica danas su, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, svečano uručeni u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednost 2.975.231 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svečanosti uručio je porodicama ključeve stanova u novoizgrađenoj zgradi, te im poželio sreću.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na svečanoj ceremoniji izrazila je zahvalnost donatorima koji su sa institucijama srpske riješili problem ovih kategorija i obezbijedili im stanove.

"Ponosna sam što sam mnogo godina i sa Dodikom i drugim kolegama mogla da učestvujemo u ovom projektu", rekla je Cijanovićeva i poželjela sreću novim stanarima novoizgrađene zgrade.


Stanovi su namijenjeni za trajno zbrinjavanje raseljenih i izbjeglih lica.

Grad Banjaluka obezbijedio je za novu zgradu zemljište i infrastrukturne priključke, a izvođač radova bio je "Proda mont" iz Doboja.

Svečanosti na kojoj zvaničnici uručuju ključeve prisustvuje direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, te u ime donatora šef Operativnog odjeljenja Delegacije EU za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Đanluka Vani.

Manifestaciji u naselju Ada prisustvuju i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranić, gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada LJubo Ninković.

Na području grada Banjaluka, u naselju Kuljani, ranije je izgrađena i useljena stambena zgrada sa 48 stanova, u naselju Ada sa 50 stanova, te 101 individualna stambena jedinica. 

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program