Naselje Ada

Za izbjegle i raseljene 50 stanova, prisustvovali Cvijanović i Dodik

 • Извор: РТРС
 • 28.03.2023. 11:24

Ključevi 50 stanova za izbjegla i raseljena lica danas su, u prisustvu najviših zvaničnika Republike Srpske, svečano uručeni u banjalučkom naselju Ada gdje je u okviru Regionalnog stambenog programa izgrađena zgrada vrijednost 2.975.231 KM.

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom svečanosti uručio je porodicama ključeve stanova u novoizgrađenoj zgradi, te im poželio sreću.

Srpski član i predsjedavajuća Predsjedništva BiH Željka Cvijanović u obraćanju na svečanoj ceremoniji izrazila je zahvalnost donatorima koji su sa institucijama srpske riješili problem ovih kategorija i obezbijedili im stanove.

"Ponosna sam što sam mnogo godina i sa Dodikom i drugim kolegama mogla da učestvujemo u ovom projektu", rekla je Cijanovićeva i poželjela sreću novim stanarima novoizgrađene zgrade.


Stanovi su namijenjeni za trajno zbrinjavanje raseljenih i izbjeglih lica.

Grad Banjaluka obezbijedio je za novu zgradu zemljište i infrastrukturne priključke, a izvođač radova bio je "Proda mont" iz Doboja.

Svečanosti na kojoj zvaničnici uručuju ključeve prisustvuje direktor Republičkog sekretarijata za raseljena lica i migracije Davor Čordaš, te u ime donatora šef Operativnog odjeljenja Delegacije EU za društveni razvoj, civilno društvo i prekograničnu saradnju Đanluka Vani.

Manifestaciji u naselju Ada prisustvuju i ministar za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara Sevlid Hurtić, potpredsjednik Republike Srpske Davor Pranić, gradonačenik Banjaluke Draško Stanivuković i predsjednik Skupštine grada LJubo Ninković.

Na području grada Banjaluka, u naselju Kuljani, ranije je izgrađena i useljena stambena zgrada sa 48 stanova, u naselju Ada sa 50 stanova, te 101 individualna stambena jedinica. 

Тагови:
 • 19:49 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 19:50 Временска прогноза

  Преглед временских и биометеоролошких прилика у земљи и региону.

 • 19:52 Без коментара

  Кратка, динамична и занимљива емисија која окупља и износи видео снимке необичних и несвакидашњих призора и догађаја из цијелог свијета.

 • 19:55 Маркетинг

  Блок економско-пропагандног програма.

 • 20:00 Имате ријеч са Милијаном Кос

  ''Ко? Шта? Када? Гдје? Зашто? Како? И ту се питања не заустављају - отворено и одважно.

 • 20:45 Серија: Од јутра до сутра

  '''' 'Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.