Predstavnika političkog Sarajeva

Ambasada Rusije: Antiruske izjave demonstriraju nerazumijevanje

 • Izvor: SRNA
 • 27.02.2024. 11:21

Iz Ambasade Rusije u BiH saopštili su da niz antiruskih izjava predstavnika političkog Sarajeva, povodom dvije godine od početka specijalne vojne operacije /SVO/ u Ukrajini, demonstriraju potpuno nerazumijevanje ciljeva i zadataka ove operacije protiv neonacističkog režima u Kijevu.

"Prije svega, predstavnici političkog Sarajeva demonstriraju potpuno nerazumijevanje ciljeva i zadataka SVO-a, o čemu su predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin i drugi ruski predstavnici više puta govorili, pozivajući se na nepobitne činjenice o neonacističkoj suštini režima u Kijevu", navodi se u saopštenju.

Ali, dodaju iz Ambasade, istovremeno se postavlja logično pitanje - da li izjave određenih političara u BiH odražavaju pravo mišljenje naroda u zemlji?

U saopštenju se navode podaci nedavne ankete koju je sproveo Centar za bezbjednosne studije, prema kojoj samo 39 odsto ispitanika želi da BiH podrži Ukrajinu, dok 38 odsto smatra da je neophodna neutralnost, a 14 odsto podržava Rusiju.

Drugim riječima, više od polovine ispitanih je za Rusiju, i to uzimajući u obzir činjenicu da se 55 odsto izjasnilo kao Bošnjaci, 10 odsto kao Srbi, devet odsto kao Hrvati i 12 odsto kao ostali, ističu u ovom diplomatskom predstavništvu.

Rusija se, naglasili su iz Ambasade, spominje među državama koje se smatraju najprijateljskijim prema BiH.

"Ispostavlja se da je antiruska pozicija odbojnih političkih ličnosti, u stvari, antinarodna. Upravo tako to i tretiramo – kao pristrasno lično mišljenje, pompezno izrečeno da bi se svidjelo zapadnim mentorima", konstatovali su u ruskoj Ambasadi.

Pratite nas i putem Vibera

Tagovi:
 • 19:42 Sport

  Pregled najvažnijih dnevnih sportskih dešavanja i informacija iz zemlje, regiona i svijeta.

 • 19:49 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 19:50 Vremenska prognoza

  Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

 • 19:52 Bez komentara

  Kratka, dinamična i zanimljiva emisija koja okuplja i iznosi video snimke neobičnih i nesvakidašnjih prizora i događaja iz cijelog svijeta.

 • 19:55 Marketing

  Blok ekonomsko-propagandnog programa.

 • 20:00 Lutrija RS, Loto

  Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.