Представника политичког Сарајева

Амбасада Русије: Антируске изјаве демонстрирају неразумијевање

 • Извор: СРНА
 • 27.02.2024. 11:21

Из Амбасаде Русије у БиХ саопштили су да низ антируских изјава представника политичког Сарајева, поводом двије године од почетка специјалне војне операције /СВО/ у Украјини, демонстрирају потпуно неразумијевање циљева и задатака ове операције против неонацистичког режима у Кијеву.

"Прије свега, представници политичког Сарајева демонстрирају потпуно неразумијевање циљева и задатака СВО-а, о чему су предсједник Руске Федерације Владимир Путин и други руски представници више пута говорили, позивајући се на непобитне чињенице о неонацистичкој суштини режима у Кијеву", наводи се у саопштењу.

Али, додају из Амбасаде, истовремено се поставља логично питање - да ли изјаве одређених политичара у БиХ одражавају право мишљење народа у земљи?

У саопштењу се наводе подаци недавне анкете коју је спровео Центар за безбједносне студије, према којој само 39 одсто испитаника жели да БиХ подржи Украјину, док 38 одсто сматра да је неопходна неутралност, а 14 одсто подржава Русију.

Другим ријечима, више од половине испитаних је за Русију, и то узимајући у обзир чињеницу да се 55 одсто изјаснило као Бошњаци, 10 одсто као Срби, девет одсто као Хрвати и 12 одсто као остали, истичу у овом дипломатском представништву.

Русија се, нагласили су из Амбасаде, спомиње међу државама које се сматрају најпријатељскијим према БиХ.

"Испоставља се да је антируска позиција одбојних политичких личности, у ствари, антинародна. Управо тако то и третирамо – као пристрасно лично мишљење, помпезно изречено да би се свидјело западним менторима", констатовали су у руској Амбасади.

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
 • 14:15 Серија: Авиоџије (Р) (12+)

  'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

 • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  'Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

 • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

  Ова занимљива и узбудљива прича прати Дилан, младу дјевојку која своје снове мора да стави по страни и уда се за Барана, који би женидбом са њом прекинуо дугогодишњу крвну освету између њихових породица, Карабеј и Демир.

 • 16:30 Вијести у 16:30

  Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

 • 16:50 Центар дана

  Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

 • 18:20 Наша Српска

  Наша Српска