Snježana Novaković Bursać

"Bećiroviću bitno da kaže da je on predlagač, ne haje za konačan ishod"

  • Izvor: SRNA
  • 10.10.2023. 19:19

Zakonima koji su usvojeni preglasavanje srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović biće presuđeno u Parlamentarnoj skupštini BiH, izjavila je Srni delegat u Klubu Srba Doma naroda Parlamentarne skupštine Snježana Novaković Bursać.

Nakon što je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović rekao da je Predsjedništvo danas usvojilo prijedlog zakona o transportu prirodnog gasa, regulatoru i unutrašnjem tržištu u BiH, Bursaćeva je istakla da je Bećiroviću bitno da se kaže da je on predlagač, a ne haje mnogo za konačan ishod koji u slučaju ovog zakona na kraju neće biti pozitivan.

"Bećirović dobro zna da je Ustavom regulisano pitanje imovine"

"To je jasno svima, pa i samom Bećiroviću. To govori o njegovoj patološkoj ambiciji da se politički pozicionira kao bošnjački lider, a ne o stvarnoj želji da se određena oblast uredi i reguliše", rekla je Bursaćeva.

Bećirović je naveo da je ovo prvi put da jedan, kako je rekao, "državni organ vlasti BiH" predlaže zakonsko uređenje sektora prirodnog gasa BiH, te da je kao predlagač ovog zakona argumentima dokazao da je "međuentitetski transport nadležnost BiH". 

Pratite nas i putem Vibera