Delegat Domu naroda Parlamenta FBiH

Broćeta: BiH primjer vještačke države

  • Izvor: SRNA
  • 21.10.2021. 16:01

Delegat iz reda Srba u Domu naroda Parlamenta FBiH Goran Broćeta ocijenio je da je BiH primjer vještačke države i vještačkog Izbornog zakona, te da međunarodnu zajednicu ne zanima to što u FBiH još nije konstituisana vlast po volji birača.

"Sa druge strane, međunarodnu zajednicu itekako zanima svaki potez srpskog člana Predsjedništva BiH Milorada Dodika i zvaničnika iz Republike Srpske", rekao je Broćeta Srni.

On ističe da bi međunarodna zajednica posegnula za bonskim ovlaštenjima ili nekim drugim da kojim slučajem u Srpskoj nije konstituisana vlast i da njene institucije ne funkcionišu.

Broćeta podsjeća da je Vlada FBiH u tehničkom mandatu, iako je raspisivanje novih izbora za pola godine.

"Osim Vlade, u tehničkom mandatu je i potpredsjednik koji je izabran po mjeri Sarajeva, dok još nije u potpunosti formirano ni rukovodstvo Doma naroda, jer potpredsjednik iz reda srpskog naroda do danas nije izabran", navodi Broćeta.

On ističe da zvanično Sarajevo ne želi nekoga ko dolazi iz srpskih sredina i koji je izabran srpskim glasovima, dok za "Srbe" koji mijenjaju nacionalnost svake dvije ili četiri godine nema dovoljno ruku.

"Sve funkcioniše bez jasne većine. Od tačke do tačke se skupljaju ruke i tako danas funkcioniše FBiH", kaže Broćeta.

On je navodi da to za međunarodni faktor izgleda ne predstavlja problem, kao i da međunarodnu zajednicu ne zanima to što se na svakom koraku krše sva Ustavom zagarantovana prava srpskog naroda u FBiH.


Tagovi:
  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Dosije

    ''Еmisija koja je dugi niz godina dio našeg programa, 'Dosije', rasvijetljava događaje u koje malo ko smije da zaviri, progovora o aktuelnim temama o kojima se ćuti, raspakuje činjenice slučajeva zločina, kriminala i korupcije, na sasvim novi način, precizno poput vještaka.

  • 20:45 ATV intervju

    ''ATV intervju

  • 21:15 Serija: Od jutra do sutra

    '''' 'Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:00 Serija: Aviondžije

    Serija 'Aviondžije' je domaći sitkom u režiji i prema ideji Saše i Ivana Al Hameda.

  • 22:30 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.