Sarajevo

CIK o potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska

  • Izvor: RTRS
  • 25.08.2022. 07:50

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je prijedlog odluke o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za opšte izbore i objavljivanju broja birača za svaku izbornu jedinicu.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o visini naknade za rad direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje, glavnog kontrolora, zamjenika glavnog kontrolora, kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala za sprovođenje opštih izbora.

Predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o visini naknade za lica angažovana u organizacionim jedinicama Glavnog centra za brojanje, najavljeno je iz CIK-a.

Jedna od tačaka dnevnog reda su i ostavke, prestanci i dodjela zamjenskih mandata.

CIK bi trebalo da razmatra i prijedlog zaključka o odobravanju teksta, sadržaja i forme priručnika za rad biračkih odbora u BiH za izbore raspisane za 2. oktobar, priručnika za rad biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH, priručnika za rad kontrolora izbornih rezultata, kao i praktikuma za izbornu komisiju osnovne izborne jedinice u BiH, te vodiča za političke stranke o finansiranju i finansijskom izvještavanju.

Tagovi:
  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program