Sarajevo

CIK o potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska

  • Извор: РТРС
  • 25.08.2022. 07:50

U Sarajevu će danas biti održana sjednica Centralne izborne komisije BiH na čijem dnevnom redu je prijedlog odluke o zaključivanju i potvrđivanju izvoda iz Centralnog biračkog spiska za opšte izbore i objavljivanju broja birača za svaku izbornu jedinicu.

Na dnevnom redu je i prijedlog odluke o visini naknade za rad direktora i zamjenika direktora Glavnog centra za brojanje, glavnog kontrolora, zamjenika glavnog kontrolora, kontrolora za obradu, unos i potvrdu rezultata glasanja i kontrolora za transport, rukovanje i skladištenje glasačkih listića i drugog izbornog materijala za sprovođenje opštih izbora.

Predviđeno i razmatranje prijedloga odluke o visini naknade za lica angažovana u organizacionim jedinicama Glavnog centra za brojanje, najavljeno je iz CIK-a.

Јedna od tačaka dnevnog reda su i ostavke, prestanci i dodjela zamjenskih mandata.

CIK bi trebalo da razmatra i prijedlog zaključka o odobravanju teksta, sadržaja i forme priručnika za rad biračkih odbora u BiH za izbore raspisane za 2. oktobar, priručnika za rad biračkog odbora na biračkom mjestu u diplomatsko-konzularnom predstavništvu BiH, priručnika za rad kontrolora izbornih rezultata, kao i praktikuma za izbornu komisiju osnovne izborne jedinice u BiH, te vodiča za političke stranke o finansiranju i finansijskom izvještavanju.

Тагови:
  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    ''''Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    '''Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 16:50 Центар дана

    Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?

  • 18:20 Емисија: Енерго клуб

    Релевантне актуелности из области производње електричне енергије.