Srpski član Predsjedništva BiH

Cvijanović: Neizabrani stranac vraća BiH tri koraka unazad sa namjerom izazivanja haosa

  • Izvor: SRNA
  • 26.03.2024. 17:38

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je Srni da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik, a sve i da jeste ne bi imao pravo da nameće odluke i mijenja zakone.

"Kada god predstavnici naroda u BiH naprave korak naprijed, Šmit nas vrati tri unazad. Ovo je šamar demokratskom procesu i evropskom putu BiH, a šamarčina ЕU", konstatovala je Cvijanovićeva u izjavi za Srnu upitana da prokomentariše Šmitovo nametanje izmjena Izbornog zakona u BiH.

Ona je istakla da je očigledno da Šmit, zajedno sa svojim mentorima i nalogodavcima, diktatorskim odlukama svjesno urušava kredibilitet ЕU u BiH.

Cvijanovićeva je rekla da je nečuveno da neizabrani stranac nameće odluke bilo kojoj članici UN, a posebno u zemlji koja je na pragu otpočinjanja pregovora sa ЕU.

Šmit nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH!

Šmit nametnuo tehničke izmjene Izbornog zakona BiH!

"Ovo će za posljedicu imati dodatno usložnjavanje političke situacije u BiH, što je očigledno i bila Šmitova zamisao. Namjera je izazvati haos i pokazati da dvije strane nisu BiH i ЕU", istakla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da je poznato da BiH nema kredibilitet jer su ga uništili strani mešetari zadnjih decenija držeći BiH u statusu kolonije.

"Ali, oni koji upravljaju Šmitom žele pokazati da je i ЕU njihova kolonija i, nažalost u tome su uspjeli i to ne štipkanjem i gurkanjem u bok ili u leđa, već pesnicom u čelo. Toliko o euforiji i pregovaračkom statusu", poručila je Cviijanovićeva.

Pratite nas i putem Vibera

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 12:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:15 Biznis klub (R)

    ''‘Biznis klub’ novim konceptom približiće vam ekonomiju i pružiti vam relevantne aktuelnosti iz oblasti ekonomije i privrede, ispratiti ekonomska kretanja i trendove na globalnom nivou i istražiti njihov uticaj na rast i razvoj ekonomije u Srpskoj.

  • 12:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 12:55 Еmisija: Imate riječ sa Milijanom Kos (R)

    'Imate riječ sa Milijanom Kos', emisija glavne i odgovorne urednice informativnog programa, daće priliku riječima da stignu do vas.

  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.