Srpski član Predsjedništva BiH

Dodik: Nećemo pristati ni na kakve ucjene SDA

  • 14.11.2019. 12:32

U Mostaru će se sutra sastati delegacije SNSD-a i HDZ-a BiH, sa liderima stranaka, Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem na čelu.

Podsjećamo, delegacije SDA i HDZ-a BiH, predvođene predsjednicima Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem održale su sastanak u Sarajevu.

Dodik je danas u Banjaluci izjavio da neće pristati ni na kakve ucjene SDA, niti na bilo kakav dokument koji bi mogao dovesti do ulaska u NATO alijansu.

Prema Čovićevim riječima, razgovarali su o Izbornom zakonu i dogovorili da se započne proces traženja rješenja.

"Nadam se da do kraja sljedeće sedmice možemo da ponudimo rješenja", rekao je Čović.

Prema riječima Izetbegovića, dat je rok od dvije sedmice da se pokuša kreirati rješenje. Nakon toga će, kako je naveo, biti uključeni i koalicioni partneri SBB i DF.

"Mi smo posebno zainteresovani za implementaciju presude Sejdić-Finci i smanjenje mogućnosti blokada unutar Doma naroda FBiH", rekao je Izetbegović.

On je istakao i da su imali sastanak i s premijerom FBiH Fadilom Novalićem, te da bi sljedeće sedmice mogao biti finalizovan prijedlog o novim ministarstvima.

Kada je riječ o formiranju vlasti na bh. nivou, Izetbegović je naveo da se dogovor ne može postići bez treće strane.

  • 14:45 Serija: Od jutra do sutra (12+) (R)

    ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 15:30 Serija: Krvavo cvijeće (12+)

    Ova zanimljiva i uzbudljiva priča prati Dilan, mladu djevojku koja svoje snove mora da stavi po strani i uda se za Barana, koji bi ženidbom sa njom prekinuo dugogodišnju krvnu osvetu između njihovih porodica, Karabej i Demir.

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 16:50 Centar dana

    Volite popodne? Važno vam je da nakon napornog dana odahnete uz aktuelne teme, zabavu i savim nove i neobične priče iz cijelog svijeta? Uživate u programu koji okuplja interesantne goste i regionalne zvijezde?

  • 18:20 Naša Srpska

    Naša Srpska

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.