Ministar rada i boračko-invalidske zaštite

Еgić: Sramna odluka Suda BiH, kako dvogodišnja djevojčica može biti legitiman vojni cilj

  • Izvor: ATV
  • 21.09.2023. 15:16

Odluka Suda BiH da odbije optužnicu protiv trinaest pripadnika takozvane Armije BiH za zločin nad 56 srpskih civila u Jošanici je sramna! Naročito je sramno obrazloženje po kojem je, između ostalih, "ovo selo bilo legitiman vojni cilj".

Rekao je ministar rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske Danijel Еgić.

Еgić je upitao po kojem osnovu se selo u kojem su boravili civili može smatrati legitimnim vojnim ciljem.

"Po kojem osnovu nebranjeno selo, u kojem su boravili civili, žene, djeca i starci, može da bude legitiman vojni cilj?! Pa među 56 civila koji su tamo mučki ubijeni bila je 31 žena! Da li starac od 88 godina ili nedužna dvogodišnja djevojčica, koji su u Jošanici ubijeni, mogu na bilo koji način da se dovedu u vezu s ratnim dejstvima? Naročito je bolna činjenica da su neke od žrtava mučene i ubijene na najsvirepiji, ljudskom umu neshvatljiv način!", poručio je Еgić.


Medvjed u par dana drugi put napravio haos pred istom kućom kod Kneževa

Medvjed u par dana drugi put napravio haos pred istom kućom kod Kneževa

On je naglasio da je ovakva odluka Suda BiH još jedan podmukao pokušaj da se žrtva transformiše u agresora.

"Ponavljam, odbijanje optužnice u najmanju ruku je SRAMNO! Nažalost, ovo je samo još jedan dokaz jednostranog, selektivnog sprovođenja pravde od strane Suda BiH, po kojem su Srbi dežurni krivci za sva zlodjela koja su se tokom prethodnog odbrambeno-otadžbinskog rata dešavala u BiH. Pravde za srpske žrtve nema, ali zato očigledno ima amnestije za zločince. Bojim se da su ovakve odluke glavna prepreka na putu pomirenja kojem bi svi trebalo da težimo", rekao je Еgić.

Ministar je izrazio nadu da da će žalba Tužilaštva BiH na ovu sramnu odluku uroditi plodom.

Pratite nas i putem Vibera