Министар рада и борачко-инвалидске заштите

Егић: Срамна одлука Суда БиХ, како двогодишња дјевојчица може бити легитиман војни циљ

  • Извор: АТВ
  • 21.09.2023. 15:16

Одлука Суда БиХ да одбије оптужницу против тринаест припадника такозване Армије БиХ за злочин над 56 српских цивила у Јошаници је срамна! Нарочито је срамно образложење по којем је, између осталих, "ово село било легитиман војни циљ".

Рекао је министар рада и борачко-инвалидске заштите Републике Српске Данијел Егић.

Егић је упитао по којем основу се село у којем су боравили цивили може сматрати легитимним војним циљем.

"По којем основу небрањено село, у којем су боравили цивили, жене, дјеца и старци, може да буде легитиман војни циљ?! Па међу 56 цивила који су тамо мучки убијени била је 31 жена! Да ли старац од 88 година или недужна двогодишња дјевојчица, који су у Јошаници убијени, могу на било који начин да се доведу у везу с ратним дејствима? Нарочито је болна чињеница да су неке од жртава мучене и убијене на најсвирепији, људском уму несхватљив начин!", поручио је Егић.


Медвјед у пар дана други пут направио хаос пред истом кућом код Кнежева

Медвјед у пар дана други пут направио хаос пред истом кућом код Кнежева

Он је нагласио да је оваква одлука Суда БиХ још један подмукао покушај да се жртва трансформише у агресора.

"Понављам, одбијање оптужнице у најмању руку је СРАМНО! Нажалост, ово је само још један доказ једностраног, селективног спровођења правде од стране Суда БиХ, по којем су Срби дежурни кривци за сва злодјела која су се током претходног одбрамбено-отаџбинског рата дешавала у БиХ. Правде за српске жртве нема, али зато очигледно има амнестије за злочинце. Бојим се да су овакве одлуке главна препрека на путу помирења којем би сви требало да тежимо", рекао је Егић.

Министар је изразио наду да да ће жалба Тужилаштва БиХ на ову срамну одлуку уродити плодом.

Пратите нас и путем Вибера

  • 23:20 Муззик топ 20

    Музичари без "повратне спреге" (феедбацка) остају дезорјентисани и демотивисани, зато се показала потреба за емисијом као што је Муззик топ 20, која се садржајно наслања на легендарне емисије као што је био Хит месеца осамдесетих година прошлох века, кроз које су стасавали млади редитељи и други визуелни уметници док су често још као студенти режирали своје прве радове.

  • 00:30 Ноћни програм

    Ноћни програм