Rektor Univerziteta u Banjaluci

Gajanin: Međunarodni faktori da se pridržavaju pravnih akata

  • Izvor: SRNA
  • 14.04.2024. 19:19

Rektor Univerziteta u Banjaluci Radoslav Gajanin rekao je da će akademska zajednica u Republici Srpskoj odgovoriti na sve izazove sa kojima se suočava Srpska i odgovoriti na adekvatan način.

On je istakao da će akademska zajednica u narednom periodu organizovati odgovarajuće manifestacije na kojima će pozvati sve međunarodne faktore da se pridržavaju odgovarajućih pravnih akata.

"Poruka akademske zajednice Srpske svim vladama, odnosno ambasadama, je da se pridržavaju odgovarajućih zakonskih i podzakonskih akata koji regulišu BiH, odnosno status entiteta. Želimo i da poručimo međunarodnoj zajednici da se u sprovođenju mira pridržavaju donesenih akata koje donosi Savjet bezbjednosti UN, prije svega u vezano imenovanja visokog predstavnika", rekao je Gajanin novinarima u Banjaluci.


Narodni skup

Narodni skup "Srpska te zove", ko će odgovoriti na poziv?

Gajanin je napomenuo da, ako smatraju da je potrebno da postoji visoki predstavnik, onda on treba da bude imenovan u skladu sa principima prema kojima su imenovani svi prethodni visoki predstavnici.

"Takođe, potrebno je i da taj visoki predstavnik primjenjuje ona ovlaštenja koja ima i da ne izlazi izvan toga", ukazao je Gajanin. 

Pratite nas i putem Vibera