Ректор Универзитета у Бањалуци

Гајанин: Међународни фактори да се придржавају правних аката

  • Извор: СРНА
  • 14.04.2024. 19:19

Ректор Универзитета у Бањалуци Радослав Гајанин рекао је да ће академска заједница у Републици Српској одговорити на све изазове са којима се суочава Српска и одговорити на адекватан начин.

Он је истакао да ће академска заједница у наредном периоду организовати одговарајуће манифестације на којима ће позвати све међународне факторе да се придржавају одговарајућих правних аката.

"Порука академске заједнице Српске свим владама, односно амбасадама, је да се придржавају одговарајућих законских и подзаконских аката који регулишу БиХ, односно статус ентитета. Желимо и да поручимо међународној заједници да се у спровођењу мира придржавају донесених аката које доноси Савјет безбједности УН, прије свега у везано именовања високог представника", рекао је Гајанин новинарима у Бањалуци.


Народни скуп

Народни скуп "Српска те зове", ко ће одговорити на позив?

Гајанин је напоменуо да, ако сматрају да је потребно да постоји високи представник, онда он треба да буде именован у складу са принципима према којима су именовани сви претходни високи представници.

"Такође, потребно је и да тај високи представник примјењује она овлаштења која има и да не излази изван тога", указао је Гајанин. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Авионџије (Р) (12+)

    'Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда. Прича прати стјуарте, стјуардесе, механичаре и пилота имагинарне авиокомпаније.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 15:30 Серија: Крваво цвијеће (12+)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 16:30 Вијести у 16:30

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.

  • 16:50 Центар дана

    ''Волите поподне? Важно вам је да након напорног дана одахнете уз актуелне теме, забаву и савим нове и необичне приче из цијелог свијета? Уживате у програму који окупља интересантне госте и регионалне звијезде?