Ректор

Гајанин: Планирамо да сви факултети буду смјештени у Универзитетском граду

  • Извор: АТВ
  • 25.10.2023. 08:41

Јуче је отворена нова зграда Архитектонско-грађевинско-геодетског и Шумарског факултета Универзитета у Бањалуци, а Радослав Гајанин, ректор Универзитета каже да их очекују бројни пројекти у будућности.

"Пројекат је кренуо још 2012. године. Имали смо подршку свих институција Српске. Од предсједника Српске, српског члана Предсједништва и Владе Срспке. Та зграда је различита од свих и пројектова је по савременим прнципима. Што је тиче будућих пројеката, у плану је завршетак изградње Студентског културног центра, и имамо несебичну подршку Владе Српске. Имамо и друге, дугорочне пројекте у којима планирамо да сви факултети буду смјештени у Универзитетском граду. Наишли смо на подршку институцију, те су нам рекли да кренемо у пројектовање", каже Гајанин.

Универзитет биљежи напредак сваком смислу, истиче ректор.

"Универзитет биљежи напредак у смислу квалитета наставе, у смисли студијских програма, побољшања излазних компетенција студената, научне продуктовности, међународне видљивости и међународне размјене. Један од стратешких циљева јесте и међународна активност Универзитета, односно чланица Универзитета и у протеклом периоду смо стимулисали већу међународну активност наших наставника, сарадника и студената и виде се резултати. Све већи број студената одлази на европске факултете, један или два семестра и онда се враћају и преносе своја искуства. Све већи број наставника и сарадника учествују у размјени, а и нама долазе и предавачи и студенти са других факултета", истиче Гајанин.

 

Пратите нас и путем Вибера

  • 18:55 Маркетинг

    Блок економско-пропагандног програма.

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Серија: Љубавни залогаји (12+)

    ' '''Домаћи ситком ’Љубавни залогаји’ у режији Милорада Милиновића узбудљива је авантура два пријатеља Џонија и Шукија који на Дорћолу отварају ресторан ’на црно’, а који носи исти назив као и овај симпатични ситком.

  • 20:30 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ' ''Серија: Од јутра до сутра (12+)

  • 21:00 Серија: Авионџије (12+)

    Серија 'Авионџије' је домаћи ситком у режији и према идеји Саше и Ивана Ал Хамеда.

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!