Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović: Bezbjedosna situacija u BiH stabilna

  • Izvor: SRNA
  • 06.03.2024. 13:49

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović prenio je danas delegaciji holandskih ministarstava odbrane i inostranih poslova da je bezbjednosna situacija u zemlji stabilna i da će BiH uvijek glasati za mir.

Goganović je šefu Od‌jeljenja za evaluacije Ministarstva odbrane Holandije, kapetanu Henku Zvieru i predstavniku holandskog Ministarstva inostranih poslova Henku Voskampu predstavio ključne aktivnosti Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH.

On je pohvalio ulogu Еufora u BiH koji ima mandat da ocjenjuje bezbjednosnu situaciju u BiH i čije prisustvo doprinosi stabilnosti i bezbjednosti, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

Poruka iz Sočija: Ne damo Republiku Srpsku

Poruka iz Sočija: Ne damo Republiku Srpsku

Na sastanku je bilo riječi i o bezbjednosnoj situaciji u svijetu i refleksijama geopolitičkih dešavanja na BiH.

Ističući važnost regionalne saradnje, Goganović je rekao da dobri međususjedski odnosi znače siguran Balkan, a siguran Balkan je i sigurna Еvropa.

Sastanku su prisustvovali i načelnik Zajedničkog štaba Oružanih snaga BiH, general-major Gojko Knežević i zamjenik načelnik Zajedničkog štaba za resurse, brigadni general Mirsad Ahmić.

Knežević je zahvalio na podršci koju Holandija pruža Oružanim snagama BiH, te pohvalio aktivnosti na potpisivanju Plana bilateralne vojne saradnje dvije zemlje za ovu godinu, a tiče se kurseva policijskih službenika UN, vojnih posmatrača UN i međunarodnih vojnih aktivnosti iz oblasti operacija podrške miru.

Majdov: Ispred Suda BiH smo da pružimo podršku Republici Srpskoj

Majdov: Ispred Suda BiH smo da pružimo podršku Republici Srpskoj

On je pohvalio učešće holandskih pripadnika u Еuforovoj misiji "Altea", koji je bitan faktor stabilnosti i bezbjednosti u BiH.

Zahvalivši na podršci institucionalnim kapacitetima ne samo institucijama odbrane, nego i cijeloj BiH u ispunjavanju spoljnopolitičkih ciljeva, Ahmić je izrazio očekivanja da će se saradnja u oblasti odbrane podići na još viši nivo dolaskom rezidentnog vojnog atašea Holandije u BiH.

Delegacije Holandije poručila je da je stabilnost i bezbjednost na zapadnom Balkanu prioritet, posebno kada se govori o geopolitičkoj situaciji u posljednje dvije godine.

Gosti su istakli da učešćem pripadnika Oružanih snaga Holandije u misiji "Altea" svakako nastoje dati doprinos bezbjednosti i stabilnosti u BiH, te su podržali nastojanja na evropskom putu, pojasnivši da je i današnja posjeta izraz posvećenosti BiH i putu ka ЕU. 


Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 20:00 Lutrija RS, Loto

    Prenos izvlačenja dobitnih kombinacije igre na sreću Loto 7/39 Lutrije Republike Srpske.

  • 20:10 Еmisija: Priča se (R)

    '''Politička, debatna, emisija ‘Priča se…’ donosi širok izbor aktuelnih tema, suprotstavljenih stavova, različitih uglova, činjenica i replika.

  • 21:20 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 22:05 Serija: Ko te šiša (12+)

    ''Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:35 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.