Замјеник министра одбране у Савјету министара

Гогановић: Безбједосна ситуација у БиХ стабилна

  • Извор: СРНА
  • 06.03.2024. 13:49

Замјеник министра одбране у Савјету министара Александар Гогановић пренио је данас делегацији холандских министарстава одбране и иностраних послова да је безбједносна ситуација у земљи стабилна и да ће БиХ увијек гласати за мир.

Гогановић је шефу Од‌јељења за евалуације Министарства одбране Холандије, капетану Хенку Звиеру и представнику холандског Министарства иностраних послова Хенку Воскампу представио кључне активности Министарства одбране и Оружаних снага БиХ.

Он је похвалио улогу Еуфора у БиХ који има мандат да оцјењује безбједносну ситуацију у БиХ и чије присуство доприноси стабилности и безбједности, саопштено је из Министарства одбране у Савјету министара.

Порука из Сочија: Не дамо Републику Српску

Порука из Сочија: Не дамо Републику Српску

На састанку је било ријечи и о безбједносној ситуацији у свијету и рефлексијама геополитичких дешавања на БиХ.

Истичући важност регионалне сарадње, Гогановић је рекао да добри међусусједски односи значе сигуран Балкан, а сигуран Балкан је и сигурна Европа.

Састанку су присуствовали и начелник Заједничког штаба Оружаних снага БиХ, генерал-мајор Гојко Кнежевић и замјеник начелник Заједничког штаба за ресурсе, бригадни генерал Мирсад Ахмић.

Кнежевић је захвалио на подршци коју Холандија пружа Оружаним снагама БиХ, те похвалио активности на потписивању Плана билатералне војне сарадње двије земље за ову годину, а тиче се курсева полицијских службеника УН, војних посматрача УН и међународних војних активности из области операција подршке миру.

Мајдов: Испред Суда БиХ смо да пружимо подршку Републици Српској

Мајдов: Испред Суда БиХ смо да пружимо подршку Републици Српској

Он је похвалио учешће холандских припадника у Еуфоровој мисији "Алтеа", који је битан фактор стабилности и безбједности у БиХ.

Захваливши на подршци институционалним капацитетима не само институцијама одбране, него и цијелој БиХ у испуњавању спољнополитичких циљева, Ахмић је изразио очекивања да ће се сарадња у области одбране подићи на још виши ниво доласком резидентног војног аташеа Холандије у БиХ.

Делегације Холандије поручила је да је стабилност и безбједност на западном Балкану приоритет, посебно када се говори о геополитичкој ситуацији у посљедње двије године.

Гости су истакли да учешћем припадника Оружаних снага Холандије у мисији "Алтеа" свакако настоје дати допринос безбједности и стабилности у БиХ, те су подржали настојања на европском путу, појаснивши да је и данашња посјета израз посвећености БиХ и путу ка ЕУ. 


Пратите нас и путем Вибера

  • 21:45 Серија: Вода у праху (12+)

    ''Напета португалско-галицијска серија 'Вода у праху' стиже у наш програм и можемо само рећи - из епизоде у епизоду напетост ће расти до усијања!

  • 22:45 Филм: Хазард (16+)

    '' Филм: Хазард (16+)

  • 00:45 Ноћни програм

    Ноћни програм