Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara

Goganović: Saradnja da, integracije ne

  • Izvor: SRNA
  • 30.08.2023. 18:01

Zamjenik ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandar Goganović izjavio je Srni poslije sastanka sa pomoćnikom generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomasom Gofusom da nije razgovarano o članstvu već isključivo o saradnji BiH sa Alijansom, te da je stav Srpske je jasan, saradnja da, integracije ne.

"Moj lični stav, stav SNSD-a i institucija Republike Srpske je jasan o tom pitanju, NATO saradnja da, NATO integracije ne, što je i definisano Programom reformi koji je usvojilo Predsjedništvo BiH, kao vrhovna komanda", naglasio je Goganović.

On je dodao da je na sastanku bilo riječi o saradnji sa NATO-om, bezbjednosnoj situaciji u BiH i regionu.

Sagovornici su istakli da su mir i stabilnost imperativ za sve, a Goganović je pohvalio saradnju EUFOR-a i NATO-a na misiji očuvanja bezbjednosti u BiH.

Čubrilović: Napadi na rukovodstvo Srpske, podrška skupu ispred Tužilaštva BiH

Čubrilović: Napadi na rukovodstvo Srpske, podrška skupu ispred Tužilaštva BiH

On je istakao važnost činjenice da je Predsjedništvo BiH donijelo odluku o novoj strukturi generalske strukture Oružanih snaga BiH.

Pomoćnik generalnog sekretara NATO-a za operacije Tomas Gofus tokom susreta sa ministrom i zamjenikom ministra odbrane u Savjetu ministara Zukanom Helezom i Aleksandrom Goganovićem istakao je da će BiH uvijek imati podršku na njenom putu ka dostizanju demokratskih standarda u okvirima kolektivnog sistema bezbjednosti, na korist svih njenih stanovnika. 

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:55 Vremenska prognoza

    Pregled vremenskih i biometeoroloških prilika u zemlji i regionu.

  • 20:00 Еmisija: Bingo

    Brojčana igra sa izvlačnjem brojeva, od 1 do 90 putem bubnja, u kojoj se unaprijed utvrđuje visina fonda dobitaka i njegova raspodjela.

  • 20:30 Na ivici terena

    Na ivici terena

  • 21:00 Еmisija: Ćirilica

    Autorska emisija Milomira Marića.

  • 23:20 Muzzik top 20

    Muzičari bez "povratne sprege" (feedbacka) ostaju dezorjentisani i demotivisani, zato se pokazala potreba za emisijom kao što je Muzzik top 20, koja se sadržajno naslanja na legendarne emisije kao što je bio Hit meseca osamdesetih godina prošloh veka, kroz koje su stasavali mladi reditelji i drugi vizuelni umetnici dok su često još kao studenti režirali svoje prve radove.

  • 00:30 Noćni program

    Noćni program