Staša Košarac

"Hari Poter i NATO integracije BiH - bio bi to odličan naziv za novi roman fantazije autora Denisa Bećirović"

  • Izvor: ATV
  • 09.04.2024. 09:22

Dosadilo je Bećiroviću da piše otvorena pisma, pa je presavio tabak i pravac u Brisel da generalnom sekretaru Stoltenbergu iznese spisak pustih želja. Pa redom: NATO da uputi poziv BiH za članstvo, da se vrate u vojne baze u BiH… Nedostajao je samo zahtjev “da se Еkrem nogira iz kuhinje” i scenario Nadrealista bi bio potpun", rekao je ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac.

"Hari Poter i NATO integracije BiH - bio bi to odličan naziv za novi roman fantazije autora Denisa Bećirović. Dosadilo je Bećiroviću da piše otvorena pisma, pa je presavio tabak i pravac u Brisel da generalnom sekretaru Stoltenbergu iznese spisak pustih želja. Pa redom: NATO da uputi poziv BiH za članstvo, da se vrate u vojne baze u BiH… Nedostajao je samo zahtjev “da se Еkrem nogira iz kuhinje” i scenario Nadrealista bi bio potpun", kaže Košarac i dodaje:

"Ne mogu pobjeći od sarkazma u nastojanju da shvatim metode uzaludnih pokušaja bošnjačkog člana Predsjedništva BiH da BiH ugura u NATO savez. 

Zbog vlastite mentalne higijene, ne mogu niti želim da se ozbiljno bavim mentalnom strukturom kvaziljevičara, koji je spremam da javno i bez imalo srama iznosi notorne neistine o tome kako je tobože “BiH jasno opredijeljena i spremna za članstvo u Alijansi”.

Ne sporim Bećiroviću pravo da kao pojedinac u Briselu ćaska o bilo čemu, pa i da, ako već tako preferira, spisak vlastitih novogodišnjih želja iznosi generalnom sekretaru NATO-a, umjesto Deda Mrazu".

Bećirović nema pravo da govori u ime BiH, bez usaglašenog stava Predsjedništva BiH, jasan je Košarac.

"Jasno je i Bećiroviću i Helezu i svima u ovoj zemlji, kao i čelnicima Alijanse, da BiH neće u NATO bez saglasnosti Republike Srpske. Još je jasnije da Srpska tu saglasnost nikada neće dati.  Žao mi je što Bećiroviću rušim Snješka, ali NЕ BiH u NATO", naveo je Košarac.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Tet a tet sa Tatjanom Trninić

    ''Koliko znate o onima koji žive pod budnim okom javnosti?Znate li o čemu maštaju, šta su sve prošli, u čemu uživaju, šta rade kada su potpuno sami? Koje tajne su spremni da otkriju? Koliko su spremni da se ogole?

  • 21:00 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ''''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:45 Serija: Ko te šiša (12+)

    'Humoristična hrvatska serija 'Ko te šiša' prati Žigmunda, vlasnika staromodnog frizerskog salona 'Salon za gospodu' i Božicu, vlasnicu modernog salona za dame 'Kolet', koji se nalaze jedan prekoputa, na jednom zagrebačkom trgu, a dijeli ih samo kafanica 'Pri Taubeku'.

  • 22:15 Večernje vijesti

    Pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 22:30 Serija: Еl Čapo (16+)

    *Serija: Еl Čapo (16+)