Сташа Кошарац

"Хари Потер и НАТО интеграције БиХ - био би то одличан назив за нови роман фантазије аутора Дениса Бећировић"

  • Извор: АТВ
  • 09.04.2024. 09:22

Досадило је Бећировићу да пише отворена писма, па је пресавио табак и правац у Брисел да генералном секретару Столтенбергу изнесе списак пустих жеља. Па редом: НАТО да упути позив БиХ за чланство, да се врате у војне базе у БиХ… Недостајао је само захтјев “да се Екрем ногира из кухиње” и сценарио Надреалиста би био потпун", рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара Сташа Кошарац.

"Хари Потер и НАТО интеграције БиХ - био би то одличан назив за нови роман фантазије аутора Дениса Бећировић. Досадило је Бећировићу да пише отворена писма, па је пресавио табак и правац у Брисел да генералном секретару Столтенбергу изнесе списак пустих жеља. Па редом: НАТО да упути позив БиХ за чланство, да се врате у војне базе у БиХ… Недостајао је само захтјев “да се Екрем ногира из кухиње” и сценарио Надреалиста би био потпун", каже Кошарац и додаје:

"Не могу побјећи од сарказма у настојању да схватим методе узалудних покушаја бошњачког члана Предсједништва БиХ да БиХ угура у НАТО савез. 

Због властите менталне хигијене, не могу нити желим да се озбиљно бавим менталном структуром квазиљевичара, који је спремам да јавно и без имало срама износи ноторне неистине о томе како је тобоже “БиХ јасно опредијељена и спремна за чланство у Алијанси”.

Не спорим Бећировићу право да као појединац у Бриселу ћаска о било чему, па и да, ако већ тако преферира, списак властитих новогодишњих жеља износи генералном секретару НАТО-а, умјесто Деда Мразу".

Бећировић нема право да говори у име БиХ, без усаглашеног става Предсједништва БиХ, јасан је Кошарац.

"Јасно је и Бећировићу и Хелезу и свима у овој земљи, као и челницима Алијансе, да БиХ неће у НАТО без сагласности Републике Српске. Још је јасније да Српска ту сагласност никада неће дати.  Жао ми је што Бећировићу рушим Сњешка, али НЕ БиХ у НАТО", навео је Кошарац.

Пратите нас и путем Вибера