Miroslav Vujičić

"Helez na 9. januaru pokušava skupljati političke poene“

  • Izvor: SRNA
  • 13.01.2024. 13:42

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Miroslav Vujičić izjavio je da najava ministra odbrane u Savjetu ministara Zukana Heleza da će podnijeti krivične prijave zbog obilježavanja Dana Republike predstavlja najjeftiniji pokušaj skupljanja političkih poena na račun 9. januara, bitnog praznika za sve Srbe u Republici Srpskoj.

"Obilježavanje 9. januara - Dana Republike Srpske urađeno je u skladu sa zakonima koje je usvojila Narodna skupština Srpske, a svi pokušaji pritisaka Heleza prema predsjedniku Republike Miloradu Dodiku i zamjeniku ministra odbrane (u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića) potpuno su besmisleni i predstavljaju najjeftiniji pokušaj skupljanja političkih poena“, rekao je Vujičić.

Prema njegovim riječima, Srbi u Republici Srpskoj se ne slažu sa obilježavanjem 25. novembra, kada je bilo prvo zasjedanje ZAVNOBiH-a, ali im ne smeta.

"Nije ni ovaj datum državni praznik, pa nismo pokretali nikakve krivične prijave protiv Bošnjaka koji su ga obilježavali“, istakao je Vujičić.

Helez je rekao da će podnijeti krivične prijave protiv predsjednika Repulike Srpske Milorada Dodika, zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića i jednog pukovnika zbog obilježavanja i prisustva obilježavanju 9. januara - Dana Republike.

Pratite nas i putem Vibera

  • 10:00 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:15 Lovački saveti

    TV serijal "Lovački saveti" se bavi savetima za lovce i one koji bi to da postanu.

  • 10:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 10:55 Serija: Istine i laži (12+) (R)

    ''''''''''Serija, koja je doživljela veliki regionalni uspjeh, i dalje je na samom vrhu gledanosti, u vama će sigurno izmamiti najiskrenija osećanja, a preprekama, dinamikom i napetim razvojem sudbina likova, 'kupiće vas' i postati vaša omiljena domaća serija.

  • 11:40 Teletrgovina

    Teletrgovina

  • 11:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta.