Мирослав Вујичић

"Хелез на 9. јануару покушава скупљати политичке поене“

  • Извор: СРНА
  • 13.01.2024. 13:42

Посланик СНСД-а у Представничком дому Парламентарне скупштине БиХ Мирослав Вујичић изјавио је да најава министра одбране у Савјету министара Зукана Хелеза да ће поднијети кривичне пријаве због обиљежавања Дана Републике представља најјефтинији покушај скупљања политичких поена на рачун 9. јануара, битног празника за све Србе у Републици Српској.

"Обиљежавање 9. јануара - Дана Републике Српске урађено је у складу са законима које је усвојила Народна скупштина Српске, а сви покушаји притисака Хелеза према предсједнику Републике Милораду Додику и замјенику министра одбране (у Савјету министара Александра Гогановића) потпуно су бесмислени и представљају најјефтинији покушај скупљања политичких поена“, рекао је Вујичић.

Према његовим ријечима, Срби у Републици Српској се не слажу са обиљежавањем 25. новембра, када је било прво засједање ЗАВНОБиХ-а, али им не смета.

"Није ни овај датум државни празник, па нисмо покретали никакве кривичне пријаве против Бошњака који су га обиљежавали“, истакао је Вујичић.

Хелез је рекао да ће поднијети кривичне пријаве против предсједника Репулике Српске Милорада Додика, замјеника министра одбране у Савјету министара Александра Гогановића и једног пуковника због обиљежавања и присуства обиљежавању 9. јануара - Дана Републике.

Пратите нас и путем Вибера

  • 07:00 Емисија: АТВ јутро

    Сваког радног дана од 6 часова и 55 минута и викендом од 8 часова и 30 минута очекују вас актуелне теме, најновије информације и занимљивости.

  • 09:00 Серија: Крваво цвијеће (Р)

    Страсна љубавна прича двоје појединаца.

  • 10:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:15 Ловачки савети

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 10:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 10:55 Серија: Истине и лажи (12+) (Р)

    ''''''''''Серија, која је доживљела велики регионални успјех, и даље је на самом врху гледаности, у вама ће сигурно измамити најискренија осећања, а препрекама, динамиком и напетим развојем судбина ликова, 'купиће вас' и постати ваша омиљена домаћа серија.