Sarajevo

I danas velika podrška Dodiku ispred Suda BiH

  • Izvor: ATV
  • 17.01.2024. 21:13

Ni danas nije manjkalo podrške Miloradu Dodiku u Sudu BIH. Tako će uvijek i biti jer se sudi legalno izabranom predsjedniku zbog nelegalnog visokog predstavnika, poručuju okupljeni. 

Kažu cilj je samo poniziti Republiku Srpsku. Ne shvataju da će tako samo presudi BiH, poručuju okupljeni.

"Еvidentno je da se radi o jednoj najobičnijoj šaradi, mi smo danas još jednom svjedoci toga da je cilj ovog kompletnog procesa taj da se ponizi Republika Srpska", kaže Radovan Kovačević, delegat Kluba Srba u Domu naroda PS BiH.

Podrška je stigla iz cijele Republike Srpske. Tako će poručuju gradonačelnici i ostati jer je nečuveno da se nekome sudi jer je radio svoj posao.

Takav potez kažu odobrava i dio međunarodne zajednice čija politika nikad ništa dobro nije ni donijela.

"Ovo je pokazivanje mišića, disciplinovanje ljudi koji rade svoj posao za razliku od njih u Sudu koji imaju puno većih problema to pokazuje i da im je predsjednik Suda u pritvoru, ali svakako da i treniranje strogoće nad predsjednikom neće poći za rukom", rekao je Boris Jerinić gradonačelnik Doboja.

Republika Srpska ne traži ništa drugo osim onoga što je definisano Dejtonom i u tom kontekstu tražimo da se svi u BiH ponašamo“, rekao je Darko Tomaš, gradonačelnik Prnjavora.

"Na svakom suđenju pokušavamo da ukažemo da ne damo da se ovo radi Republici Srpskoj. Branili  smo je u ratu, ne damo da joj se ovo radi u miru", čulo se u Sarajevu.

"Onog momenta kad neko bude želio da to ugrozi, mi imamo jasan odgovor, i kraj priče, prešla se linija, mi smo stjerani uz zid", ističe Savo Minić, ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srpske.

Na mjestu Suda BiH je, kažu okupljeni,u ratu bilo je mučilište za Srbe, tako je i danas. Postao je mjesto na kome je oslobođen Naser Orić a sudi se legalno izabranom predsjedniku koji je samo radio svoj posao.

Pratite nas i putem Vibera

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film

  • 00:10 Noćni program

    Noćni program