Сарајево

И данас велика подршка Додику испред Суда БиХ

  • Извор: АТВ
  • 17.01.2024. 21:13

Ни данас није мањкало подршке Милораду Додику у Суду БИХ. Тако ће увијек и бити јер се суди легално изабраном предсједнику због нелегалног високог представника, поручују окупљени. 

Кажу циљ је само понизити Републику Српску. Не схватају да ће тако само пресуди БиХ, поручују окупљени.

"Евидентно је да се ради о једној најобичнијој шаради, ми смо данас још једном свједоци тога да је циљ овог комплетног процеса тај да се понизи Република Српска", каже Радован Ковачевић, делегат Клуба Срба у Дому народа ПС БиХ.

Подршка је стигла из цијеле Републике Српске. Тако ће поручују градоначелници и остати јер је нечувено да се некоме суди јер је радио свој посао.

Такав потез кажу одобрава и дио међународне заједнице чија политика никад ништа добро није ни донијела.

"Ово је показивање мишића, дисциплиновање људи који раде свој посао за разлику од њих у Суду који имају пуно већих проблема то показује и да им је предсједник Суда у притвору, али свакако да и тренирање строгоће над предсједником неће поћи за руком", рекао је Борис Јеринић градоначелник Добоја.

Република Српска не тражи ништа друго осим онога што је дефинисано Дејтоном и у том контексту тражимо да се сви у БиХ понашамо“, рекао је Дарко Томаш, градоначелник Прњавора.

"На сваком суђењу покушавамо да укажемо да не дамо да се ово ради Републици Српској. Бранили  смо је у рату, не дамо да јој се ово ради у миру", чуло се у Сарајеву.

"Оног момента кад неко буде желио да то угрози, ми имамо јасан одговор, и крај приче, прешла се линија, ми смо стјерани уз зид", истиче Саво Минић, министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Српске.

На мјесту Суда БиХ је, кажу окупљени,у рату било је мучилиште за Србе, тако је и данас. Постао је мјесто на коме је ослобођен Насер Орић а суди се легално изабраном предсједнику који је само радио свој посао.

Пратите нас и путем Вибера