Sjednica VSTS

Imenovane tri sudije Osnovnog suda u Banjaluci

  • Izvor: Agencije
  • 29.09.2023. 10:29

Visoki sudski i tužilački savjet (VSTS) BiH imenovao je Marelu Jevtović, Dragana Vujeca i Ljiljanu Santrač na poziciju sudije Osnovnog suda u Banjaluci, a Almu Salkić-Mijić i Sabinu Čankušić-Čamo za sudije Osnovnog suda na Sokocu.

Iz VSTS-a je saopšteno da je Dženana Brković imenovana za predsjednika Opštinskog suda u Zenici, Еnvera Kukić na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Banovićima, Muhamed Vejzović za predsjednika Opštinskog suda u Srebreniku, a Ankica Čuljak na poziciju predsjednika Opštinskog suda u Ljubuškom.

Jasmina Miljković je imenovana je za predsjednika Opštinskog suda u Velikoj Kladuši, Antonela Đaković na poziciju sudije Opštinskog suda u Tuzli.

Dodik: Pružena ruka sa istoka znači dogovor, a sa zapada prevaru

Dodik: Pružena ruka sa istoka znači dogovor, a sa zapada prevaru

Naida Tabaković, Еdina Kršlak i Еmina Husaković, Adi Isaković, Jasmina Sazdovski, Еlma Zorabdić i Ajna Avdispahić-Đonko imenovani su za sudije Kantonalnog suda u Sarajevu.

Suada Kahrić i Sanela Galešić imenovane su na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, dok je Sanja Lozančić imenovana na poziciju tužioca Kantonalnog tužilaštva Srednjobosanskog kantona.

"Pri donošenju odluke o imenovanju, VSTS BiH je uzeo u obzir kriterijume poput stručnog znanja, radnog iskustva i radnih rezultata, stručne sposobnosti zasnovane na dosadašnjim rezultatima u karijeri, sposobnosti da nepristrano, savjesno, marljivo, odlučno i odgovorno obavlja dužnosti u okviru funkcije za koju se prijavljuje, odnosa sa radnim kolegama, ponašanja van posla, profesionalne nepristranosti i ugleda te iskustva na rukovodećim poslovima", navodi se u saopštenju.

Raspisan konkurs za subvencije kredita za mlade i mlade bračne parove

Raspisan konkurs za subvencije kredita za mlade i mlade bračne parove

VSTS BiH napominje da pri imenovanju primjenjuje odgovarajuće ustavne odredbe kojima se uređuju jednaka prava i zastupljenost konstitutivnih naroda i ostalih, te poštuje ravnomjernu zastupljenost polova.

Sudije i tužioci imenovani su tokom sjednice VSTS, održane u prethodna dva dana u Sarajevu, a stupiće na dužnost 23. oktobra. 

Pratite nas i putem Vibera