Сједница ВСТС

Именоване три судије Основног суда у Бањалуци

  • Извор: Агенције
  • 29.09.2023. 10:29

Високи судски и тужилачки савјет (ВСТС) БиХ именовао је Марелу Јевтовић, Драгана Вујеца и Љиљану Сантрач на позицију судије Основног суда у Бањалуци, а Алму Салкић-Мијић и Сабину Чанкушић-Чамо за судије Основног суда на Сокоцу.

Из ВСТС-а је саопштено да је Џенана Брковић именована за предсједника Општинског суда у Зеници, Енвера Кукић на позицију предсједника Општинског суда у Бановићима, Мухамед Вејзовић за предсједника Општинског суда у Сребренику, а Анкица Чуљак на позицију предсједника Општинског суда у Љубушком.

Јасмина Миљковић је именована је за предсједника Општинског суда у Великој Кладуши, Антонела Ђаковић на позицију судије Општинског суда у Тузли.

Додик: Пружена рука са истока значи договор, а са запада превару

Додик: Пружена рука са истока значи договор, а са запада превару

Наида Табаковић, Едина Кршлак и Емина Хусаковић, Ади Исаковић, Јасмина Саздовски, Елма Зорабдић и Ајна Авдиспахић-Ђонко именовани су за судије Кантоналног суда у Сарајеву.

Суада Кахрић и Санела Галешић именоване су на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево, док је Сања Лозанчић именована на позицију тужиоца Кантоналног тужилаштва Средњобосанског кантона.

"При доношењу одлуке о именовању, ВСТС БиХ је узео у обзир критеријуме попут стручног знања, радног искуства и радних резултата, стручне способности засноване на досадашњим резултатима у каријери, способности да непристрано, савјесно, марљиво, одлучно и одговорно обавља дужности у оквиру функције за коју се пријављује, односа са радним колегама, понашања ван посла, професионалне непристраности и угледа те искуства на руководећим пословима", наводи се у саопштењу.

Расписан конкурс за субвенције кредита за младе и младе брачне парове

Расписан конкурс за субвенције кредита за младе и младе брачне парове

ВСТС БиХ напомиње да при именовању примјењује одговарајуће уставне одредбе којима се уређују једнака права и заступљеност конститутивних народа и осталих, те поштује равномјерну заступљеност полова.

Судије и тужиоци именовани су током сједнице ВСТС, одржане у претходна два дана у Сарајеву, а ступиће на дужност 23. октобра. 

Пратите нас и путем Вибера

Тагови:
  • 08:00 Емисија: Аграр

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 08:30 Емисија: АТВ јутро

    Актуелне теме, најновије информације и занимљивости из земље и свијета.

  • 10:00 Аутошоп магазин

    За љубитеље аутомобилизма, ауто тржишта и најновијих информација о вашем љубимцу.

  • 10:30 Ловачки савети (Р)

    ТВ серијал "Ловачки савети" се бави саветима за ловце и оне који би то да постану.

  • 11:30 Емисија: Аграр (Р)

    Актуелне приче из свијета домаће и регионалне пољопривреде.

  • 11:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета сваки радни дан.