Суђење

Детаљи неуспјелог државног удара у Њемачкој: На листи за одстрел и Олаф Шолц

  • Извор: Б92
  • 27.04.2024. 21:31

На првом састанку групе 25. октобра 2021. у једном Баварском пабу, Принц Реус је говорио о томе како жели да међународна заједница призна његову замишљену државу Војводство Реус.

У Њемачкој почиње један од највећих правних поступака у историји те земље. У понед‌јељак ће пред суд изаћи прва од три групе крајње десничарских теоретичара завере који су планирали насилно да свргну парламент. Вођа 26 осумњичених је бивши војник, теоретичар завјере, астролог и анти-ваксер Хенрих XIII Принц Реус (72).

Истражитељи су морали 27 особа повезаних с планом за рушење парламента подијелити у три групе због разних "логистичких и сигурносних разлога", пише Гардијан. У понед‌јељак у Штутгарду почиње суђење такозваном "војном крилу", док ће Реус и још осам проминентних чланова групе пред судију стати 21. маја у Франкфурту.

Служен помен полицајцу Ђурићу убијеном у терористичком нападу:

Служен помен полицајцу Ђурићу убијеном у терористичком нападу: "Епилог - нико није оптужен"

Антисемитски бизнисмен Принц Реус потиче из аристократске породице, а групу је основа са жељом да насилно елиминише државни поредак. Да је њихов план успио, он би био проглашен провизорним шефом нове Њемачке државе, према њеним границама из 1937. године. Тужитељи наводе да је група планирала наоружана ући у Рајхстаг у Берлину и ухапсити чланове Бундестага, њемачког парламента.

Циљ им је био насилно елиминисање постојећих званичника које би замијенили својом владом, а детаље су разрађивали од августа 2021. године до децембра 2022. када су откривени у једној у низу великих противтерористичких рација у којима су хиљаде полицијских службеника претраживале 150 имања у Њемачкој али и иностранству.

Путин се обратио на Безбједносном форуму: Тероризам је највећа пријетња свијету!

Путин се обратио на Безбједносном форуму: Тероризам је највећа пријетња свијету!

Већина чланова је повезана са екстремистичким покретом "Reichsbürger" у Њемачкој.

Тужитељи наводе да су имали приступ масовном арсеналу у којем се нашло 380 комада ватреног оружја, 350 комада хладног оружја и готово 148.000 комада муниције коју су звали "бомбоне".

Истражитељи су у детаљним плановима пронашли "листу за одстрел" коју је саставио бивши елитни војник Петер Ворнер, а на којој се нашао и канцелар Олаф Шолц. Као дио припрема за нови "режим" у којем је требао имати важну улогу, Ворнер је од кројача наручио персонализовану униформу "у стилу нацистичких војних униформи".

Спријечен терористички напад у Русији!

Спријечен терористички напад у Русији!

Пред судом ће се појавити и Томас Т. (60) који је с будућом "министарком транскомуникација" Хилдегард Леидинг (60) тражио кандидате за будућу владу "спиритуалним путем", према њиховим датумима рођења, али и 57-годишња докторица Мелани Ритер која се специјализовала за прорицање будућности помоћу јаја. У причу је наводно умијешан и награђивани кувар из Аустрије чији је посао био кување здраве хране челницима новог режима. 

На првом састанку групе 25. новембра 2021. у једном Баварском пубу, Принц Реус је говорио о томе како жели да међународна заједница призна његову замишљену државу Војводство Реус. Тај је циљ покушао остварити лобирањем руском конзулату у Лајпцигу путем своје дјевојке руске националности. Наводно је генералном конзулату поручио да ће "показати да њемачки вук и руски медвјед чине непобједиви тим".

Потврђена веза украјинских националиста са терористичким нападом у Москви?

Потврђена веза украјинских националиста са терористичким нападом у Москви?


Пратите нас и путем Вибера

  • 12:15 Емисија: Народ Прича (Р)

    Ауторска путописно-репортажна емисија новинарке Биљане Стокић, откриће вам шта срце народа прича о Српској, о традицији и историји наших градова и села, о њиховој свакодневици и борби за очување правих вриједности, марљивом раду, вјери, и љубави према њиховој и нашој, отаџбини.

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.