Служен помен

Служен помен полицајцу Ђурићу убијеном у терористичком нападу: "Епилог - нико није оптужен"

  • Извор: СРНА
  • 27.04.2024. 12:39

У Зворнику је данас испред Полицијске станице служен парастос и положени вијенци на мјесту убиства полицајца Драгана Ђурића /47/ у терористичком нападу прије девет година за који нико није одговарао.

Начелник Полицијске управе Зворник Александар Васиљевић рекао је новинарима да за овај злочин нико није оптужен, да су осумњичени пуштени на слободу, те да је након 18 мјесеци од терористичког напада на Полицијску станицу, тачније 29. децембра 2016. године Тужилаштво БиХ обуставило истрагу о овом акту под образложењем да је случај затворен јер нема довољно доказа.

"Прије шест мјесеци, односно након осам и по година од терористичког напада добили смо назад предмете које је Тужилаштво БиХ изузело са увиђаја, укључујући и оружје које је у власништву Министарства унутрашњих послова Републике Српске", навео је Васиљевић.

У Градишци обиљежавање 29 година од егзодуса Срба из западне Славоније

У Градишци обиљежавање 29 година од егзодуса Срба из западне Славоније

Он је истакао да се сваке године на данашњи дан на мјесту погибије одаје дужно поштовање Драгану, као и осталим полицајцима који су страдали обављајући своје редовне послове и задатке.

Градоначелник Зворника Бојан Ивановић рекао је да се навршило девет година од терористичког напада на Полицијску станицу у којем је погинуо Драган Ђурић, узоран грађанин и полицајац.

"То је велика трагедија за наш град и надам се да се неће више никоме догодити. Остаје обавеза да чувамо мир и безбједност наших суграђана, што је један од предуслова да идемо даље напријед", истакао је Ивановић.

Зворнички свештеник Милош Зекановић рекао је да је Драган Ђурић погинуо у терористичком нападу док је био на дужности.

Аџић: Акција

Аџић: Акција "Бљесак" је опомена, јачати Српску и њене институције

"Нека Господ његовој породици подари утјехе у великом болу", рекао је прота Зекановић.

Брат убијеног полицајца, Анђелко, рекао је да је ово дан туге и сјећања на Драгана који је млад изгубио живот и пожелио да се то што се догодило породици Ђурић никоме више не деси.

На данашњи дан прије девет година око 19.00 часова, у вријеме примопредаје смјене у Полицијској станици Зворник догодио се терористички напад у којем је припадник вехабијског покрета Нердин Ибрић /24/ из зворничког насеља Кучић Кула убио полицајца Драгана Ђурића /47/ и ранио полицајце Стеву Миловановића и Жељка Гајића.

Ибрић се довезао испред Полицијске станице у аутомобилу "голф два" црне боје и уз поклич "Алаху екбер" (Алах је велики) упао у Полицијску станицу и почео да пуца из пушке, такозване "пумпарице".

Овако изгледа истина:

Овако изгледа истина: "Нуди ми Клинтон да уђу четници у Сребреницу и изврше покољ 5.000 муслимана"

У размјени ватре терориста је убијен.

У оквиру сјећања на овај трагичан догађај, представници Полицијске управе Зворник положили су цвијеће на гроб Драгана Ђурића на мјесном гробљу у Каракају, те испред Полицијске станице на мјесту убиства Ђурића, положили вијенце.

Вијенце су положили и градоначелник Зворника Бојан Ивановић, представници Синдиката полиције, Борачке организације и породица и пријатељи убијеног Драгана Ђурића.

Пратите нас и путем Вибера

  • 19:00 АТВ Вијести

    Центална информативна емисија АТВ-а у којој доносимо преглед најважнијих информација и догађаја из земље, региона и свијета тачно у 19 часова.

  • 20:00 Тет а тет са Татјаном Трнинић

    ''Колико знате о онима који живе под будним оком јавности?Знате ли о чему маштају, шта су све прошли, у чему уживају, шта раде када су потпуно сами? Које тајне су спремни да открију? Колико су спремни да се оголе?

  • 21:00 Серија: Од јутра до сутра (12+)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.

  • 21:45 Серија: Ко те шиша (12+)

    'Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 22:15 Вечерње вијести

    Преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 22:30 Серија: Ел Чапо (16+)

    *Серија: Ел Чапо (16+)