Nekadašnji konzul BiH u Frankfurtu

Kaluža za ATV: Izdavanje naloga Todoroviću dokaz da je Ministarstvo spoljnih poslova u rasulu

  • Izvor: ATV
  • 11.11.2022. 09:06

Ministarstvo spoljnih poslova koje vodi Bisera Turković je devastirano, kaže za ATV Lučiano Kaluža, bivši generalni konzul BiH u Frankfurtu nakon vijesti da je ovaj konzulat izdao putni nalog Milivoju Todoroviću koji će svega nekoliko sati kasnije biti uhapšen kao pripadnik škaljarskog klana.

"U medijima se pojavila ta informacija da je u posjedu šifri za pristupu IDDEEA sistemu bio i generalni konzul. Generalni konzuli u pravilu nemaju šifre za pristup IDDEEA bazi podataka, to imaju konzuli koji rade direktno posao sa državljanima i imaju konzularni radnici. Svaka osoba poimenično dobija zasebnu šifru i zna se ko je kada i u koje vrijeme pristupio i ko je odobrio koji dokument i pod kojom šifrom. Dakle sistem je vrlo specifičan i tu nema prostora za manipulaciju. Zašto je generalni konzul koristio šifru za pristup, to je predmet drugih analiza", kaže Kaluža za ATV i poručuje:

"Ovo pokazuje da aktuelni ministar nije vodio računa, čak je potpuno devastirana institucija Ministarstva inostranih poslova i onda kao posljedicu svega dobijemo lične podatke dostupne javnosti. To je predmet istrage".

  • 17:50 Еmisija: Na ivici terena (R)

    Naši 'zlatni momci' Andrej Knežević i Ivan Dragičević upoznaće vas sa iskustvima igrača, njihovim ciljevima, željama, i približiti vam život velikih srpskih sportista koji su se već upisali u istoriju najvećih evropskih klubova.

  • 18:20 Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    Еmisija: Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem

    ‘Nedjeljne vijesti sa Predragom Ćurkovićem’ pregled je sedmice sa pažljivo odabranim aktuelnim temama, komentarima, sagovornicima i zanimljivim pristupom najvažnijim informacijama iz zemlje, regiona i svijeta.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

  • 20:30 Film

    '' Film