Pred Savjet bezbjednosti UN

Kina: BiH i njeni građani sposobni da samostalno odlučuju

  • Izvor: SRNA
  • 22.07.2021. 19:22

Međunarodna zajednica treba da pruži pomoć BiH na način koji odgovara stvarnim potrebama BiH i njenih građana, rečeno je Srni u kineskoj Ambasadi.

- Uvjereni smo da narodi u BiH i njeni građani imaju mudrost, sposobnost i pravo da samostalno odlučuju kojim putem ide njihova zemlja - kažu u Ambasadi Kine uoči današnje sjednice Savjeta bezbjednosti UN, na kojoj će se diskutovati o situaciji u BiH.

Iz Ambasade su istakli da je proteklih gotovo 26 godina od potpisivanja Dejtonskog sporazuma u BiH postignut značajan napredak iz više oblasti, zahvaljujući naporima svih njenih naroda i građana, te da je značajno promijenjena situacija u zemlji.

Kao stalna članica Savjeta bezbjednosti UN, Kina je, ističe se, dosljedno iskren prijatelj naroda i svih građana BiH i spremna je i dužna dati svoj doprinos.

Rusija je ranije od Savjeta bezbjednosti UN zatražila da se danas održi glasanje o nacrtu rezolucije u kojem se traži da odmah budu ukinuta ovlaštenja visokog predstavnika u BiH.

Ovaj nacrt rezolucije su članicama Savjeta bezbjednosti UN podijelile Rusija i Kina.

Tagovi:
  • 13:55 Vijesti

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 14:00 Еmisija: Ćirilica (R)

    Provokativna pitanja i još provokativniji odgovori, bujica oprečnih stavova i reči, teorije i dokazi, neotkriveno – sve nosi urednički potpis Marića koji na interesantan način sučeljava različita mišljenja i ogoljava stvarnost.

  • 16:10 Po svijetu sa Robertom (R)

    Po svijetu sa Robertom (R)

  • 16:30 Vijesti u 16:30

    Prvi pregled najvažnijih vijesti iz zemlje, regiona i svijeta svaki radni dan.

  • 17:00 Serija: Voda u prahu (12+) (R)

    ''Napeta portugalsko-galicijska serija 'Voda u prahu' stiže u naš program i možemo samo reći - iz epizode u epizodu napetost će rasti do usijanja!

  • 17:50 Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)

    ''Putuj, probaj, zavoli sa Lazarom (R)