Banjaluka

Kojić: Ambasada SAD svakodnevno vrši pritisak na pravosuđe

  • Izvor: SRNA
  • 30.01.2024. 19:23

Poslanik SNSD-a u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milorad Kojić rekao je da Ambasada SAD svakodnevno vrši određeni pritisak na pravosuđe u BiH.

"U svakoj normalnoj zemlji u svijetu da to uradi bilo koji ambasador dobio bi notu i morao bi biti protjeran jer nema pravo da se miješa u unutrašnje odnose", istakao je Kojić.

On je rekao novinarima da Ambasada SAD u BiH sedmično izdaje po pet saopštenja i reaguje na određene procese, te je i danas objavila dva saopštenja - jedno o izmjeni Poslovnika Visokog sudskog i tužilačkog savjeta (VSTS) BiH, a drugo o osuđujućoj presudi bivšem federalnom premijeru Fadilu Novaliću u predmetu "Respiratori".


Kako da provjerite imate li neplaćenih kazni

Kako da provjerite imate li neplaćenih kazni

"Imali smo i saopštenje da se mora mijenjati Ustav BiH kako bi se sprovela presuda Еvropskog suda za ljudska prava. To nije njihov posao, da govore šta treba domaći političari da rade", naglasio je Kojić.

On je ukazao da je nenormalno da Ambasada potpuno otvoreno dokazuje da ima pristup određenim informacijama i na osnovu tog pristupa još nenormalnije javno reaguju.

"Postavlja se logično pitanje odakle američki ambasador dobija informacije. Potpuno je nenormalno da se dostavljaju informacije bilo kojoj ambasadi", rekao je Kojić i naveo da niko od novinara koji prate sjednice VSTS-a nema pristup, niti mogućnost da utvrdi ko je glasao za izmjene člana četiri Poslovnika VSTS-a.


Policija pozvala Đajića na saslušanje

Policija pozvala Đajića na saslušanje

Kojić je rekao da je očigledno da američka Ambasada u BiH, s obzirom na sva saopštenja koja svakodnevno izdaje i vrši određenu vrstu pritiska u BiH na pravosuđe, treba da se u BiH registruje kao politička stranka.

"Američka Ambasada je sebi dala mnogo za pravo i ono što im je preporuka - formirajte političku partiju, pa da vidimo šta narod misli o vama i da li možete na izborima preći bilo kakav cenzus", rekao je Kojić.

Pratite nas i putem Vibera

  • 18:55 Marketing

    Blok ekonomsko-propagandnog programa.

  • 19:00 ATV Vijesti

    Centalna informativna emisija ATV-a u kojoj donosimo pregled najvažnijih informacija i događaja iz zemlje, regiona i svijeta tačno u 19 časova.

  • 20:00 Serija: Ljubavni zalogaji (12+)

    ' '''Domaći sitkom ’Ljubavni zalogaji’ u režiji Milorada Milinovića uzbudljiva je avantura dva prijatelja Džonija i Šukija koji na Dorćolu otvaraju restoran ’na crno’, a koji nosi isti naziv kao i ovaj simpatični sitkom.

  • 20:30 Serija: Od jutra do sutra (12+)

    ' ''Od jutra do sutra' u režiji Mihajla Vukobratovića zapravo je adaptacija argentiske serije 'Uspješni Pelsovi', i prati život iza i ispred kamera omiljenog TV para, Srne i Marka.

  • 21:00 Serija: Nasljednici (12+)

    ''Danska serija 'Nasljednici', otvara priču o porodici poznate i ekscentrične umjetnice, Veronike, koja nakon smrti svoju djecu stavlja na veliki ispit života. Gro, Frederik i Еmil očekuju pravednu podjelu imanja, no sve što je majka imala, ostavlja vanbračoj ćerci Signe.

  • 22:00 Film

    ''''Film