Nimalo diplomatski

Pristojnost "na nivou": Komšić ambasadorku Izraela nazvao budalom

  • Izvor: Agencije
  • 11.10.2023. 10:13

Nakon što je ambasadorka Izraela u BiH Galit Peleg posebnom izjavom u utorak, 10. oktobra, protestovala protiv istupa Željka Komšića, u kojem je komentarisao trenutni sukob u Izraelu i Palestini, Komšić joj je poslao uvredljiv odgovor.

Naime, on je ambasadorku nazvao budalom.

"Poštovana ambasadorice, ovo što ste Vi izgovorili, a tiče se moje izjave vezano za stav Borjane Krišto, i sve što se dešava ovih dana u Izraelu i Gazi, mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reći samo ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, takođe zlonamjerna budala!", rekao je Komšić.

On se nije zaustavio, već joj je poručio da smatra da je ona u drugoj grupi, odnosno, kako kaže, "izmanipulisana budala".

"S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća - taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države!", rekao je Komšić za "Radio Sarajevo".


"Amerikanci će pustiti da projekat Šmit pokaže kao evropsko mrtvorođenče"

Podsjetimo, ambasador Izraela u BiH reagovala je na intervju koji je Komšić dao za BHRT, a kasnije se oglasila i izjavom.

Komšić je rekao da dešavanja u Izraelu treba posmatrati u kontekstu, a ona ga je upitala u "kojem kontekstu".

"Gospodin Komšić smatra da to sve treba 'posmatrati u kontekstu'. U kojem kontekstu, gospodine Komšiću? U kontekstu ISIS-a? Aušvica? Koji kontekst daje legitimitet mučenju male djece? Da otimaju bake? Da ubijaju bebe u njihovom krevetu?", upitala je Galit.

Poručila je Komšiću da "treba da poštuje činjenice".

“U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinionioci ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane istorije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?”, upitala je izraelska ambasadorka.

Pratite nas i putem Vibera