Нимало дипломатски

Пристојност "на нивоу": Комшић амбасадорку Израела назвао будалом

  • Извор: Агенције
  • 11.10.2023. 10:13

Након што је амбасадорка Израела у БиХ Галит Пелег посебном изјавом у уторак, 10. октобра, протестовала против иступа Жељка Комшића, у којем је коментарисао тренутни сукоб у Израелу и Палестини, Комшић јој је послао увредљив одговор.

Наиме, он је амбасадорку назвао будалом.

"Поштована амбасадорице, ово што сте Ви изговорили, а тиче се моје изјаве везано за став Борјане Кришто, и све што се дешава ових дана у Израелу и Гази, могу само рећи да тако нешто што сте Ви изговорили не да није тачно (погледајте и послушајте моју изјаву), већ тако нешто може рећи само или злонамјерна лажљива будала или изманипулисана, такође злонамјерна будала!", рекао је Комшић.

Он се није зауставио, већ јој је поручио да сматра да је она у другој групи, односно, како каже, "изманипулисана будала".

"С обзиром на то да вјерујем да Ви ипак спадате у ову другу категорију, порука Вама је сљедећа - тај перверзњак који Вас је наговорио на ову лаж и глупост, јер очигледно нисте ни погледали ни послушали моју изјаву, а којем је новац важнији од чињенице да га зарађује са сљедбеницима оне политике и идеологије која је учествовала у холокаусту над Вашим народом је проблем Ваше државе!", рекао је Комшић за "Радио Сарајево".


"Американци ће пустити да пројекат Шмит покаже као европско мртворођенче"

Подсјетимо, амбасадор Израела у БиХ реаговала је на интервју који је Комшић дао за БХРТ, а касније се огласила и изјавом.

Комшић је рекао да дешавања у Израелу треба посматрати у контексту, а она га је упитала у "којем контексту".

"Господин Комшић сматра да то све треба 'посматрати у контексту'. У којем контексту, господине Комшићу? У контексту ИСИС-а? Аушвица? Који контекст даје легитимитет мучењу мале дјеце? Да отимају баке? Да убијају бебе у њиховом кревету?", упитала је Галит.

Поручила је Комшићу да "треба да поштује чињенице".

“У овом барбарском нападу Хамасових дивљака, жртве су људи, а починиониоци убице нису били ни близу људи. С које стране историје ћете остати запамћени, господине Комшићу?”, упитала је израелска амбасадорка.

Пратите нас и путем Вибера

  • 12:40 Телетрговина

    Телетрговина

  • 12:55 Емисија: Тет а тет са Татјаном Трнинић (Р)

    Врата састанака у четири ока отварамо само због вас!

  • 13:55 Вијести

    Први преглед најважнијих вијести из земље, региона и свијета.

  • 14:00 Телетрговина

    Телетрговина

  • 14:15 Серија: Ко те шиша (Р) (12+)

    ''''Хумористична хрватска серија 'Ко те шиша' прати Жигмунда, власника старомодног фризерског салона 'Салон за господу' и Божицу, власницу модерног салона за даме 'Колет', који се налазе један прекопута, на једном загребачком тргу, а дијели их само кафаница 'При Таубеку'.

  • 14:45 Серија: Од јутра до сутра (12+) (Р)

    ''''Од јутра до сутра' у режији Михајла Вукобратовића заправо је адаптација аргентиске серије 'Успјешни Пелсови', и прати живот иза и испред камера омиљеног ТВ пара, Срне и Марка.