Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara

Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

  • Izvor: ATV
  • 20.04.2024. 15:58

Pucnji u nevine ljude, mlade vojnike koji su u koloni pokušali da napuste Sarajevo nakon postignutog dogovora, predstavljali su pucnje u mir i slobodu, izjavio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac povodom 32 godine od zločina u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici.

"Zločini nad nevinim vojnicima i civilima u službi nekadašnje JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu predstavljaju zločine protiv mira i ključni dokaz da je tadašnje bošnjačko rukovodstvo izazvalo ratni sukob da bi ostvarilo svoje političke ciljeve", naglasio je Košarac na Instagramu.

On je istakao da je kontinuitet licemjerne bošnjačke politike nastavljen i dan danas.

"Šta kažu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici oni koji danas pričaju o suživotu? Kukavički i podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, a ćute o ovom strašnom zločinu. Neka očiste ispred svog dvorišta!", poručio je Košarac.

Košarac naglašava da je poražavajuće što politika Sarajeva više od tri decenije ne nalazi za shodno da na dostojanstven način obilježi mjesto stradanja nedužnih vojnika i civila.

"Poseban zločin i so na ranu porodica žrtava predstavlja uporno višegodišnje odbijanje Tužilaštva BiH da procesuira odgovorne za ove zločine. Ova neustavna institucija time potvrđuje da je instrument bošnjačke politike i politike međunarodne zajednice, koje su usmjerene protiv Republike Srpske", rekao je Košarac.


Pratite nas i putem Vibera

Tagovi: